Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankalararası Kart Merkezi’ne ortak oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün haber ajanslarına yansıyan gelişmelere göre Bankalararası Kart Merkezi‘ne (BKM) hissedar olduğunu duyurdu. TCMB’nin açıklamalarında BKM‘ye hakim ortak olarak hissedar olunduğu belirtiliyor.

Merkez Bankası’nın açıklamasında Bankalararası Kart Merkezi’nin TCMB‘den aldığı izinlerle faaliyet gösterdiği belirtilirken Türkiye’deki ödeme sistemleri açısından öneme sahip bir sistem işleticisi olduğu vurgulandı.

Açıklamada hakim ortak olma kararı “TCMB, ödemeler altyapısına ve yenilikçi iş yapış yöntemlerine ilişkin önemli geliştirme alanları belirlemiştir. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalar açısından BKM’nin, mevcut durumda üstlendiği ve temel olarak kartlı ödemeler alanına odaklanan rollerine ilave olarak önemli görevler üstlenmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda TCMB, 6493 sayılı Kanun’un 8. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca BKM’ye hakim ortak olarak hissedar olmuştur.” ifadesine duyuruldu.

Bankalararası Kart Merkezi kartlı ödeme sistemlerinin yönetilmesinin yanı sıra finans teknolojileri alanında Türkiye’de önemli projeler geliştiriyor. Türkiye’nin yerli ödeme sistemi Troy ve dijital ödeme servisi BKM Express gibi önemli projeleri geliştiren ve fintech alanındaki girişimleri destekleyen BKM, ilerleyen süreçte de çok daha büyük görevler üstlenecek.

Güncel İçerikler