Şirketlere veri güvenliği sağlayan yerli girişim SwordSec, 4.1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Türkiye’deki yatırımları paylaştığımız serimizde, Ankara merkezli siber güvenlik girişimi SwordSec, aldığımız bilgi ve tarafımıza kanıtlanmış sözleşme doğrultusunda 4.1 milyon TL değerleme ile Serdar Sezen‘den tohum yatırım aldığını duyurdu. Yatırım miktarı şu an için gizli tutuluyor.

Not: Yatırımcıyla ilgili detaylı bilgi aldığımızda sizlerle ayrıca paylaşacağız.

Dijitalleşen dünyada veri güvenliğinin sağlanması önemli bir problem olarak ortaya çıkmaktadır. Her yıl binlerce kurum ve kuruluş veri ihlali nedeniyle itibar kaybı yaşıyor ve milyonlarca dolar ceza alıyor.

Seyfullah Kılıç tarafından Ocak 2018’de Ankara’da kurulan girişim SwordSec, şirketlerin dijital verilerinin açık internette, deep veya dark web de sızdırılmış olup olmadığını öğrenip, şirketlere bilgi veren bir siber güvenlik odaklı SaaS yazılımdır. Yani geliştirmekte oldukları büyük veri ve siber güvenlik yazılımı ile dış tehdit istihbaratı sağlıyor.

Siber Güvenlik sektörü geçtiğimiz yıl 170 milyar dolar olduğu söyleniyor. 2023 yılında ise 250 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bu pazarda yerini almak isteyen SwordSec, orta vadede yerel hedef olarak Türkiye’nin en önemli şirket ve kurumlarını kendi geliştirecekleri yazılım teknolojisi ile korumak ve yine aynı süreç içerisinde globalde de Gartner Magic Quadrant‘da boy göstermek istiyormuş.

Havelsan JET Hızlandırma Programı’nda birincilik ödülü

SwordSec, 2018 yılında Teknopark Ankara’nın kuluçka merkezi NAR‘a ve Viveka hızlandırma programına kabul edildi. 2020 yılında da Türkiye savunma sanayii hızlandırma programı olan Havelsan JET Hızlandırma Programı‘nda birincilik ödülü aldı. Ayrıca T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi öncülüğünde Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından Antalya’da düzenlenen 2. Sektör zirvesinde “Yılın Parlayan Yıldızı Ödülü“nü aldı.

SwordSec’in artık bundan sonraki tüm gelişmelerine egirişim üzerinden ulaşabilirsiniz. İlk kez egirişim’de yer verdiğimiz girişimcilere bu yeni süreçlerinde başarılar dileriz.

Güncel İçerikler