İnşaat sektörüne istihdam hizmeti veren yerli girişim Workindo, 1 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat sektörü odaklı istihdam hizmeti veren yerli girişim Workindo, kurucusu Erhan Kocabaş‘tan doğrudan edindiğimiz özel bilgi doğrultusunda Aktif Yatırım Bankası‘nın iştiraki EGAŞ üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Ayrıca daha büyük yeni bir yatırım turunun da imza aşamasında olduğu bilgisini aldık.

Workindo iki temel hizmeti veriyor:

  • Kişiler için; İnşaat sektörüne özel isdihtam platformudur. Yurt dışı ve yurt içi iş ilanlarına başvurabilir yeteneklerinize en uygun işi bulabilirsiniz.
  • Şirketler için; Personel ilanı oluşturabilir, Taşeron ilanları oluşturabilir ve profilinize uygun taşeron ilanlarına teklif verebilirsiniz.

Geçmişte; Armut‘un kuruluşun yer alan, Mynet, Farmozon ve Hürriyet‘te de üst düzey yazılım geliştiricisi olan Erhan Kocabaş, “Sitemizin yayına başlamasının üzerinden çok geçmeden malum salgın dönemine girmemize rağmen faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Yapı-inşaat sektöründe iş arayan kişilerin ve personel arayan firmaların bu dönemde işlerini aksatmaması önemli bir konu. Klasik yöntemlerin işe yaramadığı dönemlerden geçiyoruz. Teknolojinin hiç olmadığı kadar değerli ve önemli olduğu bir süreç bu. Workindo mavi yaka odağında iş bulma problemlerine teknolojiyi kullanarak çözüm bulan bir internet platformu olduğu için biz zaten bu salgının yarattığı ortama hazır girdik. Salgın süresince mevcut ilanlara başvuru yapan adaylarımızla tek tek iletişime geçiyor ve onları yakından tanımak için öngörüşmeleri online ortamda yapmaya devam ediyoruz.

Yerli bir marka olmanın yanı sıra tüm dünyada inşaat sektöründe personel istihdamı hedefiyle yola çıktığımızı göz önünde bulundurursak, salgın sonrasında Türk inşaat çalışanlarını dünyanın dört bir yanına gönderebileceğiz. Yurt dışındaki inşaat sektörünü yakından takip ediyoruz. Personel ihtiyacı olan ülkeleri tespit ediyor ve çalışma kurallarını öğrenip sistemimize entegre ediyoruz. Şuan sitemizde, 3 farklı ülkeden iş ilanlarımız var. Türk çalışanların performanslarının iyi bilinmesinden dolayı hem ülkelerin lokal firmaları hem de uluslararası firmalardan talep gördüğümüzü söyleyebilirim. İlk günden itibaren hızla büyüyoruz. Sektördeki tüm paydaşlarla birebir görüşmeler yapıp geri bildirimleri ile sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu günlerde Covid-19’un yarattığı belirsizlikler var ve bu bize platformumuzu daha fazla geliştirmek için zaman tanıdı. Covid-19 sonrası dönemde hem ülkemizin hem dünya inşaat sektörünün hızlıca toparlanması ile sektördeki tüm oyuncular ile çalışmayı hedefliyoruz. Hedefimiz global anlamda inşaat sektörü başta olmak üzere tüm teknik sektörlerdeki istihdam problemini çözmek. Bunun için tüm ekip birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. “dedi.

Bu yatırımla birlikte Pandemi sonrası yurt dışı hizmetlerinin genişletecek olan Workindo’nun hedef pazarları arasında EMEA, Asya Pasifik bölgesi ve Kanada var. Ayrıca video ön görüşme hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyor. Hali hazırda yapay zeka destekli olduğunu dile getirdikleri eşleştirme sistemlerini de daha akıllı hale getirmek istiyormuş.

Workindo’yu yakından takip ediyoruz. Yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler