Bisiklet kiralama girişimi Bizero, evinize hizmet veren fitness bisikleti kiralama modelini duyurdu

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde kampüsler arasındaki ulaşım problemini çözmek için kurulan yerli girişim Bizero, geçtiğimiz 3 yıldan bu yana 8 kampüste elektrikli bisiklet ve bisiklet paylaşımı yapıyor.

Bu kapsamda, sponsorların desteğiyle edindiği bisikletleri ulaşılabilir ücretlerle kullanıcılarla buluşturuyor. Platform bünyesinde 500’den fazla bisiklet bulunuyor. Şimdiye kadar 500 bine yakın sürüşle, 1 milyon kilometre üzerinde mesafe kat etti.

Bizero, kurucusu Mehmet Akıncılar öncülüğünde 10 kişilik bir ekibe sahip. Geliştirilen yapay zeka destekli yönetim çözümleriyle personel sayısını minimumda tutarak hareket kabiliyetini maksimuma çıkarmaya özen gösteriyor.

Platform içerisinde; klasik bisikletler, elektrik destekli bisikletler, elektrikli kick-scooterlar, ve fitness bisikletleri de bulunuyor.

Fitness bisikleti kiralama modeli

Fitness bisikleti kiralama modelini duyuran Bizero, bu hizmet aylık 50 TL’den ve 3 aylık ise 100 TL’den kullanıcılarına sunuyor.

Fitness bisikleti kiralama modeliyle ilgili Mehmet Akıncılar, şu açıklamayı yaptı: “COVID-19 ile mücadele ettiğimiz bu dönemde birçok iş kolu ve girişim gibi bizler de evlere çekildik. Bu süre zarfında sorun çözen bir girişim olma gayretinde olduğumuz için hareketsizliğe çözüm olmak ve hareketsizlikten kaynaklı başta kanser olmak üzere sağlık problemlerine farkındalık oluşturmak için ev içi egzersiz bisikleti kiralamaya başladık. Aylık ve 3 aylık periyotlarla tüm Türkiye’ye ücretsiz adrese kargolama yaptığımız bu ürünü küçük boyutları sayesinde masanızın altında oturduğunuz yerden çevirebiliyorsunuz. Bu sayede, Zoom’da konferans yaparken ya da bilgisayarınızda çalışırken farklı modları ile ister hareket amaçlı, ister spor amaçlı kullanabiliyorsunuz.”

Kendi kendine şarj eden elektrikli bisiklet

Operasyonumuza salgın sebebiyle ara versek de arge faaliyetlerimiz devam ediyor. Örneğin. kendi kendine şarj eden bir elektrikli bisiklet tasarladık. Türkiye’de üretiliyor. İlk prototipi çıktı, test aşamasında.

Biz de egirişim olarak Bizero’yu yakından takip ediyoruz. Hem yeni hizmetleri hem de kendi kendine şarj eden elektrikli bisikleti duyurduğunda sizinle paylaşacağız.

Güncel İçerikler