Uygulamasını yenileyen bisiklet paylaşım girişimi Bizero’dan 1 saatlik ücretsiz sürüş

Şehirlerdeki kısa-orta mesafeli ve eğimli rotalardaki ulaşım sorununa çözüm olmak için bisikletlerin paylaşım sistemini geliştiren yerli girişim Bizero, mobil uygulamasını yeniledi. Uygulamasını güncelleyenlere veya yeni kayıt olanlara ise 1 saatlik ücretsiz sürüş veriyor.

Bisiklet sayısını 3 kat artırdı

Talebi karşılayabilmek için İTÜ’de bisiklet sayısını 50’den 100’e çıkarırken 10 adet elektrik destekli bisikleti de kullanıma açtı. Boğaziçi Üniversitesi’nde ise 20 elektrikli bisiklete 100 elektriksiz bisiklet ekledi. Yeni dönemde ise bu sayının 7 üniversitede 1000’i bulacağı hedefleri arasında.

Kayıtsız sürüş engelleme sistemi

Sistemdeki kayıtsız kullanımları engellemek için bisikletlerdeki plakalar yerine bundan böyle QR kod kullanıp kilidi kilitlemeyen/karıştırmayan kullanıcıyı bulan algoritma sayesinde istasyondaki bisiklet sayısındaki uyuşmazlıkları sıfıra indirmeye çalışıyor. Bu gibi durumlarda kullanıcılar önce uyarılacak sonrasında 5 TL ceza bedeli hesaplarına eklenecek.

Puanlama ve feedback ekranı

Feedbacklerinizi daha sağlıklı verebilmek için sürüş sonrasında yorum, puanlama ve arıza bildirim ekranı eklendi. Bu sayede çözüm üretme hızını artırdı. Eylül ayında uygulama tasarımı da değişerek üyelik profili, mobil ödeme vb. eklentiler de eklenecek.

Ödeme sorunları giderildi

3D Secure ekranında meydana gelen sorunlar giderildi, işlem ücretleri kaldırıldı. İade etmeyi unutan kullanıcıların sürüşlerini 5 TL üst limit ile otomatik iade sistemi eklendi, bir sonraki sürüş başladığında önceki sürüş 5 TL üst limitle iade ediliyor.

İlk Sürüş Ücretsiz!

Şimdi uygulamasını güncelleyen ve yeni kayıt olan tüm kullanıcıların 1 saate kadar ilk sürüşü ücretsiz!

Yeni dönemle birlikte anlaşmalı markalardan da hediye kazanma fırsatı sağlayacak.

Girişimlerdeki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler