Apple, (PRODUCT)RED ürünlerinin gelirlerini COVID-19 ile mücadele için bağışlayacak

Dünyadaki AIDS/HIV hastalığıyla mücadele etmeyi amaçlayan RED Vakfı, uzun süredir birçok markayla (PRODUCT)RED kampanyasını yürütüyor. Bu markalar, (PRODUCT)RED için tasarlanan kırmızı renkli ürünlerden elde ettiği gelirleri AIDS/HIV hastalığıyla mücadeleyi sürdürmesi için RED Vakfı‘na bağışlıyor.

Sosyal sorumluluk alanında önemli faaliyetler yürüten ve bugüne kadar (PRODUCT)RED kampanyasının en büyük destekçisi olan Apple, günümüzün felaketi olarak nitelendirebileceğimiz COVID-19 ile ilgili yeni bir desteğini daha açıkladı. Daha önce COVID-19 ile mücadelede önemli yardımlar yapan Apple, bu kez (PRODUCT)RED ürünlerinden elde edeceği geliri COVID-19 ile mücadele için bağışlayacağını duyurdu.

(PRODUCT)RED gelirleri COVID-19 ile mücadeleye harcanacak

Apple bu kez COVID-19 araştırmalarının hızlandırılması ve tüm dünyada önlemlerin arttırılması için 30 Eylül 2020’ye kadar satılan (PRODUCT)RED ürünlerinin gelirlerini COVID-19 ile mücadeleye ayıracak. Pandemi döneminin atlatılmasıyla birlikte AIDS/HIV savaşı için elindeki tüm desteği sağlamaya devam edecek.

Ayrıca Apple’ın daha önce açıkladığı Apple Store’ların kapatılması, tüm dünyada 15 milyon dolar destek verilmesi, WWDC’nin fiziksel olarak düzenlenemediği San Jose yerel halkına 1 milyon dolar ayırması gibi desteklerin yanı sıra hem sağlık çalışanlarına maske desteği için harekete geçmiş hem de Google ile önemli bir iş birliğine gitmişti.

Apple’ın aldığı geniş önlemlerle ilgili hazırladığımız içeriğe bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler