Kuantum teknolojisi üzerine çalışan Seeqc, M Ventures’tan 5 milyon dolar yatırım aldı

Kuantum işlemcileri yönetmek için klasik bilişimin en iyi şekilde nasıl kullanılacağını araştıran, nispeten yeni bir kuantum bilişim sistemleri sınıfının da parçası olan Seeqc, stratejik kurumsal risk sermayesi şirketi M Ventures‘tan 5 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Almanya ilaç endüstrisinin dev isimlerinden Merck, Seeqc için stratejik bir ortak olup uygulamaya özel kuantum bilgisayar geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarını geliştirmesine yardımcı olacak.

M Ventures’ın yaptığı bu yatırıma ek olarak Seeqc; BlueYard Capital, Cambium, NewLab ve New York için Ortaklık Fonu dahil olmak üzere, 6,8 milyon dolarlık tohum turu da dahil olmak üzere toplam 11 milyon dolar yatırım almış oldu.

Kuantum işlemciler, yeni ilaçlar geliştirirken de sıkça kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla büyük ilaç şirketlerinin Seeqc gibi şirketlere stratejik yatırımlar yaparak rakiplerinin önüne geçmeye çalıştığını gözlemleyebiliyoruz.

Seeqc’in arkasındaki büyük fikir, günümüzün devasa kuantum bilgisayarlarını daha yönetilebilir bir boyuta getirmek. Bunu Hypres’in süperiletkenler konusundaki uzmanlığı ile beraber analog ve dijitalin birleşiminden oluşan hibrit bir yaklaşım ile yapmak istiyor.
Şirket, klasik hesaplamanın kuantum işlemciyle birlikte konumlandırılmasının, en iyi performansı elde etmek için kritik olduğunu, kendi fabrikasını işlettiği için süperiletkenlerin tasarım test ve inşa sürecinde doğru altyapı ve uzmanlığa sahip olan nadir şirketlerden biri olduğuna inanıyor.

Seeqc’in CEO’su John Levy; “Seeqc’in hibrit yaklaşımıyla, kuantum bilgisayarların gücünü dijital bir çip üzerinde sistem ortamında kullanıyoruz; daha fazla kontrol, maliyet azaltma ve enerjide büyük bir azalma sağlayarak ticari ölçeklenebilirliğe daha uygulanabilir bir yöntem sağlıyoruz.” dedi.

Büyük ölçekli kuantum bilgisayarlarda maliyeti 400’de 1’e düşürmeyi planlayan şirket, elindeki fonu, sistemin küçük ölçekli bir versiyonunu oluşturmak için kullanacak.

M Ventures başkan yardımcısı bu yeni iş birliği için heyecanını dile getirirken “Şu anki süper iletken kuantum bilgisayarların gürültülü orta ölçekli kuantum döneminin ötesinde ölçeklenmesinin, kübit kontrol ve kablolamada temel değişiklikler gerektireceğini biliyoruz. Kuantum teknolojilerinde derin uzmanlığa dayanan Seeqc, mevcut zorlukların üstesinden gelmeye ve analog, mikrodalga kontrollü yapıları bozmaya yönelik net ve önemli ölçüde düşük maliyetli bir yönteme sahiptir.” diye ekledi.

Daha verimli kuantum kontrol şemaları üzerine çalışan tek girişim elbette Seeqc değil. Quantum Machines özel bir işlemciyi de içeren donanın/yazılım kuantum düzenleme platformu için girişim sermayesi yarattı ancak şirketin genel yaklaşımı Seeqc’den oldukça farklı.

Güncel İçerikler