CY Vision, Revo Capital’den 2 milyon dolar yatırım aldı

Patent korumalı holografik görüntüleme teknolojisi kullanarak Sanal ve Artırılmış Gerçeklik konularında geniş yelpazeli çözümler üreten yerli girişim CY Vision, Revo Capital’den 2 milyon dolar yatırım aldı.

CY Vision, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) hazırladığı Türkiye’nin Otomobili projesinde üstlendiği hologram teknolojisi ile yer alıyor. Bu yatırım Revo Capital’in 41 milyon euro’luk yeni fonunun da ilk yatırımı oldu.

Bayrakdar, bunun yanı sıra 6 firma ile yatırım süreçleri için görüşmeleri sürdürdüklerini vurgulayarak “Küresel anlamda yatırımların hepsi durdu kimse yatırım yapmak istemiyor ama bu hastalık bir şekilde yenilecek ve ortam yıl içinde değişecek. Biz ülkenin yarınından ve kendi çapımızda can suyu vermekten sorumluyuz. O nedenle gündelik sıkıntıların moralimizi bozmaması gerekiyor” diye konuştu.

“Otomotiv devleri bu teknolojinin peşinde”

Yeni yatırım yaptıkları CY Vision şirketinin sahiplerinin Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Ürey ve Akbank’ın eski Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz’un olduğu bilgisini verdi. Şirketin Ar-Ge’sinin Türkiye’de, satış ve pazarlamasının Silikon Vadisi’nde olduğunu söyleyen Bayrakdar, “Bu start-up AR-Hud yani arıtılmış gerçeklik teknolojisi ile görüntüyü hiçbir ek araç kullanmadan görmenizi sağlıyor. Yani Google haritaya bakmayıp ön camı reflektör gibi kullanarak sürücü ve yolcular yol hakkında bilgi sahibi oluyor. Proje şu an araştırma geliştirme aşamasında ve tüm küresel otomotiv devleri bu teknolojinin peşinde” ifadelerini kullandı.

10 şirketimiz sektörlerinde lider

Cenk Bayrakdar, Revo Capital’in 2013’te ilk fonunu kurduğunu ve 66 milyon dolarlık bir fon olduğunu hatırlatarak, ilk fonda 19 yatırım yaptıklarını hatırlattı. Bu fondaki kendisinin kurduğu diğer bir şirketle birlikte 20 şirkete ulaştıklarını dile getiren Bayrakdar, “Üç şirketimizi de sattık. Bulut bilişim üzerinde çalışan bir diğer start-up’ımızın da satışı yakın. Şirketlerimizin 10 tanesi kendi sektörünün lideri” diye konuştu.

Güncel İçerikler