Banabi, market ürünleri satışına başlayan Kiğılı’ya sosyal medya üzerinden mesaj gönderdi

Sizlere dün Türkiye’nin bilinen tekstil markalarından olan Kiğılı‘nın kendi web sitesi üzerinden oluşturduğu yeni bir kategori ile market ürünleri satışına başladığını duyurmuştuk.

Aldığı bu karardan dolayı Kiğılı, sosyal medya üzerinden çok fazla yoruma maruz kalmaya başladı. Yorumların pek iç açıcı olduğu da söylenemez. Bu durumdan yola çıkan Yemeksepeti’nin dijital pazarlama ekibi, banabi‘nin tüm sosyal medya hesapları üzerinden Kiğılı’ya karşı aşağıdaki tek paylaşımı yaparak ince bir mesajı gönderdi ve market ürünlerini satışının kendilerinin işi olduğunu dile getirdi. Yani siz tekstil ürünleri satmaya devam edin, biz market tarafında zaten varız dedi.

“Takım elbiseler 140 TL’den başlaya… Şaka şaka, market ürünleri için zaman & efor harcamayın diye biz varız.”

Paylaşılan bu gönderi fazlasıyla ilgi gördü ve mesajın doğrudan Kiğılı’ya gönderildiği de anlaşıldı.

Kiğılı’nın market ürünleri satışına attığı bu adımın COVID-19’la bir bağlantısı olduğunu düşünüyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde insanların tekstil alışverişlerini üçüncü, dördüncü plana atması markayı oldukça zor bir sürece sokmuş durumda. Dolayısıyla Kiğılı ise operasyonlarının devamlılığı sağlamak ve karlılığını sürdürmek açısından bu adımı atmış olmalı.

Kiğılı’nın kendi sosyal medya hesapları üzerinden yaklaşık 5 gün önce paylaştığı bu gönderiden yola çıkarak bu durumu şu şekilde yorumluyoruz.

Ev&Market ürünleri konusunda atılan bu adımın şirketin stratejine uygun olmadığı kanaatindeyiz ve Corona Virüs’ün etkisinden sonra bu Ev&Market kategorisinin pasife alınacağını veya gelen tepkiler markaya zarar verdiği düşünülürse daha erken de kapatılacağını düşünüyoruz. Devam da edebilir, bizim yaptığımız sadece bir yorum.

Markadan konuyla ilgili bir açıklama için bir C-level yöneticisi ile iletişime geçtik. Resmi açıklama aldığımızda bunu sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler