Sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacını karşılamak için 3 Boyutlu Destek hareketi başlatıldı

3 Boyutlu Destek 19 Mart 2020 tarihinde bir grup genç mühendis arkadaşın sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacına yönelik Türkiye’deki 3D yazıcı sahiplerine Twitter üzerinden yaptığı açık çağrı ile başlayan ​gönüllü​ bir ​kolektif üretim hareketidir.

Bu Kolektif Üretim hareketi​, 19 Mart 2020 tarihinde kurulan 3boyutludestek.org internet sitesi üzerinden Türkiye geneline çağrıda bulunarak kısa bir zaman diliminde binlerce gönüllüye ulaştı. Gönüllü olarak siperlik ​üretiminde ve üretim için ihtiyaç duyulan hammadde desteğinde bulunmak isteyenlerin katıldığı ​3 Boyutlu Destek,​ kolektif üretim hareketinin aksiyon mekanizmasıdır.

3500 Adetten fazla 3 boyutlu yazıcı ile Türkiye genelinde üretime başlanarak ilk teslimatlar 23 Mart 2020 tarihinde 3 boyutlu destek platformu üzerinden talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine İstanbul’da ​Türkiye Motosiklet Platformu’​nun organize ettiği, diğer illerde ise yine aynı WhatsApp grubu üzerinden gönüllülerce ulaştırılmıştır.

Direkt olarak sağlık personellerinin COVID-19’dan korunmasını sağlayan bu sosyal sorumluluk girişimi sayesinde ​3 Boyutlu Destek Ekibi‘ne katılmak isteyen gönüllü 3 boyutlu yazıcı sahiplerini, bu kolektif üretime destek vermek isteyen kurum ve şirketleri kucaklamaya devam ediyor ve hep birlikte salgına karşı mücadele ediyor.

1 hafta içerisinde 81 ilden 2250’den fazla Kişi/Kurum’un dahil olduğu 3 Boyutlu Destek hareketine kayıtlı 3 boyutlu yazıcı sayısı 3500 adedi geçti.

Gönüllü ekip ile üretilen 10.000’den fazla siperlik 250’den fazla​ ​kuruma ulaştırılmış. 3 Boyutlu Destek olarak başlatılan bu gönüllülük hareketi tüm ülkeye yayılmış, tüm yurttaşların çabası ile yoluna devam etmektedir.

Bu organizasyonda lojistik olarak Türkiye Motorsiklet Platformu tarafından organize olan yaklaşık ​300​ gönüllü motosikletçi de ürünlerin ulaştırılması konusunda destek vermektedir.

Güncel İçerikler