Girişimcilik Vakfı, Evdekal sürecinde neler yaptığını paylaştı

Girişimcilik Vakfı, tüm dünya ile birlikte içinde bulunduğumuz bu zor süreci; tüm girişimcilik ekosistemi, Fellow’ları ve tüm gençler için nasıl bir faydaya dönüştürebileceğinin üzerine çalışıyor.

Bu çalışmanın ilk adımını 12 Mart itibariyle atarak ofisi eve taşıdı ve evden üretmeye başladı. Tüm etkinliklerini dijitalleştirerek #evdekal’dı.

Bu süreci Girişimcilik Vakfı’ndan dinleyelim:

Kuruluşumuzdan bu yana hep savunduğumuz gibi dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek dönüşümü girişimcilerin başlatacağına inanıyoruz. Ve bugün görüyoruz ki COVID-19 salgını sırasında hızlı hareket eden, teknolojiyi toplumsal sorunları çözmek için kullanan ve omuz omuza veren girişimciler bu inancımızı boşa çıkarmıyor; bize gelecek adına umut veriyor.

Girişimcilik Vakfı olarak yine inanıyoruz ki gençler girişimcilik ilhamını aldıkça, bu kültürü yaygınlaştırdıkça ve girişimci gibi düşünmeye başladıkça, toplumsal sorunları çözmek için ülke olarak daha güçlü olacağız.

Bizler şimdi #DijitalEvimizGirvak diyerek sadece girişimciler değil, tüm gençler için bu dönemi ilham günlerine dönüştürüyoruz.

#DijitalEvimizGirvak’da neler yapıyoruz?

Her gün sosyal medya hesaplarımızdan bizlerin, Fellow’larımızın ve mütevelli heyetimizin ilham verici önerilerini paylaşıyoruz. #hazırevdeyken her gün bir doz ilham almak için bizi sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın!

#Gcoffee‘de her sabah Zoom uygulaması aracılığı ile Fellow ve Alumni’lerimiz ile kahvede buluşuyoruz. Kahvemizi hep beraber sanal olarak içiyoruz.

Her iki haftada bir #Gtalks markamız ile 20dk’lık canlı; girişimcilik, hayat, teknoloji sohbetleri ile tüm gençlerle buluşacağız. Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanacak Gtalks’un kayıtlarını da Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

#Gtalks Hosted by Fellow ile Fellow’larımız, kendi uzmanlık alanları olan konularda online buluşmalar organize ediyor; kendi deneyimlerini Fellow’lara geri vererek yaygınlaştırıyorlar.

GİRVAK’ta Fellow/Alumni olan ve girişiminin MVP’si olan girişimciler Fellow ve Alumni’ler ile #Gfounders‘ta bir araya geliyor. 15 günde bir yeni bir girişim ve kurucusunu ağırlayan bu etkinlikte; girişimciler yaşadıkları farklı problemleri, süreçleri danışıyor, fikir almak istedigi konuları dile getiriyorlar.

#FellowUp’larımızı da online ortama taşıyarak bu ay iptal etmek zorunda kaldığımız FellowUp etkinliğimizi online gerçekleştiriyoruz. FellowUp’larımız ekosistemin önde gelen girişimcilerinin hikayelerini dinleyerek, kendi hayatlarına yön verecek ilhamı bulmaya devam edecekler.

IBM’in yetişkinlerin dijital ve profesyonel beceri gelişimini desteklemek amacıyla başlattığı SkillsBuild programı dahilinde gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile daha önce Fellow Programına başvurmuş ve 5’inci aşamaya kadar gelmiş tüm gençlere IBM Skillsbuild’in kapılarını açıyoruz. Eşsiz bir öğrenim platformu olan Skillsbuild ile evde kalmayı öğretici ve eğlenceli hale getiriyoruz.

Neler Öğrendik?

Bu günler bize;

  • Fiziksel sınırlarımızın girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak için sınırlayıcı olmadığını,
  • Toplumsal ve sosyal fayda için en önemli aracın gençler olduğunu,
  • Bilgiye erişimin dijital araçlarla demokratikleştiğini,
  • Değişen durum ve koşullara hızlı adapte olmanın önemini,
  • Yenilikçi ve esnek bir yapının gücünü,
  • Kısa ve öz toplantıların pratikliğini,
  • Her şeyden öte birbirini destekleyen bir aile olduğumuzu,
  • Fiziksel olarak ayrı kaldığımızda birbirimizi ne kadar özlediğimizi öğretti.

Neler Öngörüyoruz?

Girişimcilik Vakfı olarak inanıyoruz ki bu dönem bize birlikte olmanın ve geri vermenin gücünü öğretecek. Biz de dijital araçları aktif kullanan bir Vakıf olarak, nasıl daha aktif ve ulaşılabilir olacağımızın üzerine yoğunlaşacağız. Bu dönemden hepimiz daha güçlenerek, teknoloji okur yazarlığımız ve girişimciliğin gücüne olan inancımız daha da artarak çıkacağız. Dünya yeni bir yer oluyor, girişimcilik ekosistemi olarak bizler de bu değişimde öncü olacağız.

Toplumsal sorunları çözmek için gençleri online araçlar ile harekete geçirmeye devam edeceğiz ve girişimci düşünme biçimine sahip gençler ile bu günleri aşacağız.

Güncel İçerikler