Revo Capital, girişimlere yatırım yapmak için Fon II’nin ilk etabını 41 milyon Euro ile devreye aldı

Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi fonlarından Revo Capital, küresel ekonominin içinden geçtiği zorlu koşullara karşın Fon II’yi devreye alarak yeni start-up’lara yatırım için kolları sıvadı.

2013’te kurduğu Fon I ile önemli başarılara imza atan Revo Capital, Fon II’nin ilk etabını 41 milyon Euro ile devreye aldı. Sizlere dün duyurmuştuk, bugün resmi olarak paylaşıldı.

İlk fonda da destekçileri arasında yer alan EBRD gibi uluslararası kuruluşların yanına Avrupa Yatırım Fonu’nun (EIF) desteklediği Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu’nu da ekleyen Revo Capital, yurtiçinde de EnerjiSA Enerji, Finberg, QNB Finansbank, Yıldız Ventures gibi kurumsal yatırımcıların desteğini aldı.

Revo Capital Fon II, 41 milyon Euro’nun üzerinde sermaye taahhüdü ile ilk kapanışını gerçekleştirdi. Son kapanış için bir yıllık bir süresi bulunan Fon’un hedefi, taahhüt miktarını 60 milyon Euro’ya ulaştırmak. Taahhüt beklenen kuruluşlar arasında dünyanın en büyük kalkınma finans kuruluşlarından biri de yer alıyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 12,5 milyon Euro’luk bir katkı sağlarken, Avrupa Yatırım Fonu’nun (EIF) desteklediği Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu (TGIF) 15 milyon Euro’luk destek sundu.

Umut vadeden erken aşama teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonun odağında bulut tabanlı kurumsal çözümler, fintech’ler, dijital pazar yerleri, büyük veri, yapay zeka ve sağlık sektörüne yönelik teknolojiler yer alıyor.

Revo Capital yönetici ortağı Cenk Bayrakdar: “Finansmana ulaşmanın önem kazandığı bir dönemde start-up’ları destekliyoruz” dedi.

Fon I’de 20 girişimde 2 çıkış gerçekleşti, 2 tanesi yolda

İlk olarak 2013 yılında 66 milyon dolarlık bir fon ile kurulan Revo Capital, erken aşama yaratıcı teknoloji şirketlerine 1-2 milyon dolar bandında yatırımla destek sağlıyor. Fon I’de yatırım yapılan 20 girişimden 10’u bulundukları dikey pazarın liderleri konumunda bulunuyor. Şimdiye kadar Foriba ve Paraşüt’ten çıkış yapan Revo, bu yıl tamamlanması planlanan 2 çıkış üzerinde daha çalışıyor. Fon I rezervinde yer alan 10 milyon dolarlık kaynak ile özellikle içinden geçilen zorlu ekonomik koşullarda mevcut portföyün desteklenmesine devam edilecek.

Güncel İçerikler