Revo Capital, EBRD desteğiyle ikinci fonunda 40 milyon euroyu tamamladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle ekonomi ve girişim ekosistemi de zor bir süreç geçirirken özellikle internet girişimlerinin büyüme eğilimi net bir şekilde gözlemleniyor. Türkiye’deki birçok popüler internet girişiminin de yatırımcısı olan Revo Capital, COVID-19 salgını esnasında ekosistemi hareketlendirecek bir bilgi paylaştı.

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) desteğiyle kurulan Revo Capital Fund II, toplam 40 milyon euroluk yatırımını tamamladı. Yatırımlarını sürdüren fonun toplam 60 milyon euroya ulaşması bekleniyor. Türkiye merkezli Revo Capital’in EBRD tarafından ortaya koyulan 12.5 milyon euroluk desteğiyle birlikte yürüttüğü fonu, Türkiye ve Orta / Güneydoğu Avrupa bölgelerinde yatırımlarını sürdürecek.

Revo Capital Fund II özel olarak bulut tabanlı kurumsal çözümler, fintech’ler, dijital pazaryerleri, büyük veri, yapay zeka ve sağlık teknolojileri alanına yöneliyor.

Revo Capital’in portföyünde hangi girişimler var?

2013 yılında Türkiye’de kurulan Revo Capital, ilk fonu Revo Capital Fund I’i yine EBRD’nin desteğiyle 66 milyon euro seviyesinde tamamlamıştı. Bugüne kadar 20 erken aşama girişimine yatırım yapan Revo Capital, Paraşüt, Foriba ve SkyAtlas gibi önemli exit’leri elinde bulunduruyor.

Revo Capital’in yatırımcısı olduğu popüler girişimlerin arasında Getir, Onedio, PayCore, ve SonarWorks gibi girişimler yer alıyor.

Güncel İçerikler