Uzaktan eğitim için tüm telekom operatörleri öğrencilere 3 GB internet hediye edecek

Geçtiğimiz günlerde Türkiye‘de de ilk corona virüs vakasının görülmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenen toplantıda alınan kararla, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için okullar bir hafta tatil edilmiş, arından derslerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tarafından online işleneceği aktarılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, okulların tatil edileceğinin duyurulmasıyla birlikte Eğitim Bilişim Ağı’nın öğrencilerin online eğitimi için hazır olduğu ve bir hafta aranın ardından online eğitime geçileceği vurgulanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği karar büyük bir takdirle karşılanırken internet erişimi olmayan kişilerin nasıl bu eğitimi alacağı merak konusuydu.

Ziya Selçuk’un açıklamalarına göre internet erişimi olmayan kişiler için ders yayınları TRT üzerinden yapılacak. Öğrenciler, televizyon üzerinden de ders içeriklerine ulaşabilecek. Ayrıca bununla birlikte Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone olmak üzere tüm telekom operatörleri, öğrencilerin EBA’ya ulaşabilmesi için EBA’ya özel 3 GB ücretsiz internet tanımlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Mart 2020 Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan online eğitim için Eğitim Bilişim Ağı’nın tüm altyapısının hazır olduğunu belirtti. Hem EBA hem de TRT aracılığıyla verilecek olan uzaktan eğitim tüm dünya için iyi bir örnek teşkil edecek.

Güncel İçerikler