Türk girişimci Devrim Yaşar’ın kurduğu Superpeer, 2 milyon dolar yatırım aldı

Hem Türkiye’de hem de dünyada Koding girişimiyle girişim ekosisteminin yakından tanıdığı isimlerden Devrim Yaşar‘ın kurucu ortağı ve CEO’su olduğu yeni girişim Superpeer, ilk turda 2 milyon dolar yatırım aldı.

Eniac Ventures liderliğinde gerçekleştirilen ön çekirdek yatırımına melek girişimciler Steven Schlafman, Ankur Nagpal, Julia Lipton, Patrick Finnegan, Justin De Guzman, Chris Lu, Paul Yacoubian ve Cheryl Sew Hoy da katıldı.

Superpeer nedir?

Influncer ve sektör uzmanlarını belli bir konuya ilgi duyan kişilerle bir araya getiren Superpeer, kullanıcıların alanındaki etkili kişilerle yüz yüze görüşme yapmasını ve onlardan çeşitli konularda bilgi ve fikir almasını sağlıyor.

YouTuber’lar, Instagram ünlüleri ya da sektöründe yetkin olan pazarlama uzmanı, iletişim yönetmeni, yazılım mühendisi gibi kişiler Superpeer’de bir hesap açarak kullanıcıları onlarla yüz yüze görüşmeye davet edebiliyor. Kişiler, Superpeer sayesinde hayranı olduğu ya da takip ettiği kişilerle hem bire bir görüşme imkanı yakalıyor hem de aklındaki soru işaretlerini gidererek danışmanlık alıyor. Görüşmenin ücretini tamamen yayıncı ya da sektör uzmanı belirliyor ve Superpeer, görüşme ücretinden %15 komisyon alarak gelir sağlıyor.

Superpeer’in kullanım amacının ihlal edilmemesi ya da verimliliğinin sağlanması için önemli bir moderasyon önlemi de uygulamada bulunuyor. Ayrıca kullanıcıların, görüşmeden memnun kalıp kalmadığını anlamak için karşılıklı bir değerlendirme de sunuluyor. Kullanıcılar, görüşme sonucunda karşı tarafı değerlendirerek görüşmeleri raporlayabiliyor.

Henüz iki hafta önce kapalı beta olarak kullanıma sunulan Superpeer’de 100 aktif kullanıcı bulunuyor. Uygulamanın, tam sürümünde faaliyete geçmesiyle birlikte kapsam alanını daha da fazla genişleteceği şimdiden öngörülüyor.

Güncel İçerikler