40 bin TL hibe veren Lonca’nın beşinci dönem başvuruları açıldı

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, teknoloji odaklı ve ölçeklendirilebilir iş fikrine sahip girişimcilere destek olmak amacıyla 2017 kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 5. dönem başvuruları açıldı. Son başvuru: 5 Nisan!

Lonca Girişimcilik Merkezi‘ne şimdi: başvur

Startup’ların fikirlerini hayata geçirme sürecini kolaylaştıran ve hızlandıran Lonca Girişimcilik Merkezi, girişimcilere eğitim, çalışma ortamı, mentorluk ve tanıtım desteğinde bulunuyor. Lonca Girişimcilik Merkezi, bugüne kadar 1.500’ün üzerinde proje başvurusuyla Türkiye’nin en etkin kuluçka merkezi ve girişim hızlandırma programı olarak öne çıkmış durumda.

Girişimcilerin sadece işlerine odaklanmasını önemseyen Lonca Girişimcilik Merkezi, ekiplerin hem ürün geliştirmelerinde hem de acil masraflarında kullanmaları için 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği sağlıyor. Girişimcilere ayrıca altı ay boyunca eğitim, mentorluk, yurt dışı fuar ve etkinlik desteği gibi katkılar sunuluyor.

5. dönem kayıtları Fintech odağında başladı

Bugüne kadarki dört dönemde 40 girişimi destekleyen Lonca Girişimcilik Merkezi’nin beşinci dönem kayıtları başladı. www.loncagirisim.com adresi üzerinden Genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul eden Lonca Girişimcilik Merkezi’ne, 5. döneme özel olacak şekilde sadece FinTech alanında başvuruda bulunulabilecek.

Genel kategoriye yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, IoT, mobil uygulama, öğrenen cihazlar (machine learning), sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme veya görüntü işleme üzerine bir projeye sahip olan tüm girişimciler başvurabiliyor.

FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, kitle fonlama, robotik teknolojiler, hukuk ve sigorta teknolojileri, siber güvenlik gibi finansal teknolojiler üzerine geliştirilen projeler değerlendiriliyor.

Her dönem 500’e yakın başvuru alan Lonca Girişimcilik Merkezi’nde jüri üyeleri, girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir gelir ya da fayda modelinin olması gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirme yapıyor.

40 bin TL’ye kadar hibe desteği

Lonca Girişimcilik Merkezi, girişimcilerin sadece işlerine odaklanmasını önemsiyor. Ekiplere 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği, cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, FinTech’ler için API ve girişimcilere uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme ve yurt dışı etkinliklere katılım konusunda destek imkânı da Lonca Girişimcilik Merkezi’nin sunduğu ayrıcalıklar arasında yer alıyor.

Bununla birlikte, Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak yatırım fonlarının kurulumu ve yönetimi hizmeti veren KT Portföy Yönetimi A.Ş., teknoloji odaklı şirketlere erken aşama yatırım gerçekleştirmek amacıyla Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) kurdu.

Teknogirişim GSYF’ye teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir, ürünü hazır, müşterisi olan ya da müşteri aşamasına gelmiş projelere sahip tüm girişimciler başvurabiliyor. Bu fona başvuru için Lonca girişimcisi olmak ön şart değil ancak Lonca girişimcilerine birtakım avantajlar sunuluyor.

Teknogirişim GSYF’nin fonladığı yatırımlardan ilki ağustos ayında, açık kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programı sunan Akaunting’e gerçekleştirildi. Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu son olarak ise üretim sektöründe yapay görme temelli kalite kontrol ürünleri üreten Visiomex ve 3 boyutlu yazıcı ve sarf malzemeleri üreten Oo-Kuma girişimlerine yatırım yaptı. Girişimlerin detaylı şekilde analiz edilmesine ise devam ediliyor.

Güncel İçerikler