50 yaşından büyükler için iş bulma servisi Rest Less, 3.94 milyon dolar yatırım aldı

Günümüzde toplum yapısındaki değişim ve şirketlerin ekonomik farklılıkları nedeniyle iş bulma kavramı da değişiyor. Birçok kişi, standart ilanlar üzerinden iş bulmaya çalışırken hem şirketler doğru çalışanlara ulaşamıyor hem de çalışanlar bireysel yetenekleriyle tam olarak uyuşan işi bulamıyor.

İş arayışında durum hem şirketler hem de bireyler için zorlaşmışken 50 yaşın üstündeki adaylar için iş bulmak daha da sancılı bir süreç oluyor. Genel olarak yayınlanan ilanlar 50 yaş üstü kişilerle uyuşmuyor ya da 50 yaş üstü kişiler kurumlarla iletişim kuramıyor.

Bu sorundan yola çıkarak hayata geçen Londra merkezli iş bulma platformu Rest Less, QED Investors liderliğinde 3.94 milyon dolar yatırım aldı. 1818 Venture Capital’in de katıldığı turda şirket değerlemesiyle ilgili bir bilgi paylaşılmıyor.

Rest Less CEO’su ve kurucusu Stuart Lewis, şirketi kurma fikrinin kendi ailesinden geldiğini belirtiyor. Ailesindeki büyüklerin evde kalmak yerine çalışmak istediğini ancak kendine uygun iş bulamadığını söyleyen Lewis, Rest Less sayesinde 50 yaşından büyük kişilerin hem gönüllülük esaslı hem de günlük iş bulmasına olanak tanıyor.

Rest Less’i şu anda 100 binden fazla kişi kullanıyor. Kullanıcılarının ortalama 55 yaşında olduğu platform toplumdaki yaşlı bireylerin artmasıyla birlikte daha geniş bir kitleye hitap edeceğinin de altını çiziyor.

Güncel İçerikler