TurkishKit, Apple WWDC etkinliği öncesinde öğrencilerle bir araya geldi

Apple’ın dünyada Apple ekosistemi için yazılım geliştiren geliştiricileri ve basın mensuplarını ağırladığı konferansı WWDC öncesinde TurkishKit, WWDC‘ye (Worldwide Developer Conference) burslu olarak katılma hayali kuran öğrencilerle bir araya geldi.

TurkishKit Konuşuyor etkinlik serisinin ikinci etkinliği olan “TurkishKit Konuşuyor: WWDC” ile birlikte daha önce WWDC’ye Türkiye’den burslu olarak katılan TurkishKit kurucusu Emirhan Erdoğan ve TurkishKit üyeleri Can Demirgüreş ile Sergen Gönenç, WWDC’ye burslu olarak katılmayı hedefleyen gençlerle kendi deneyimlerini paylaştı. 6 Mart tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe QNBEYOND ev sahipliği yaptı.

Apple bursu ile Kaliforniya’ya gitmeye hak kazanmış isimler, proje ve deneyimlerini, başvuru süreci ile ilgili bilinmesi gerekenleri bu yıl başvuracak öğrenciler ile paylaştı. Motivasyonel konuşmalar, paneller ve proje gösterimi oturumları ile gençler, Apple dünyasına ilk adımlarını atmak için gerekli bilgiler edindi.

TurkishKit kurucusu Emirhan Erdoğan, ilk defa Türkiye’den WWDC’ye seçilen öğrenci olmanın gururunu yaşadığını ve bu uluslararası etkinlikte ülkemizden daha fazla öğrencinin bu deneyimi yaşamasını amaçladıklarını belirtti.

Türkiye’de Apple ekosistemi için ürettiği birçok Türkçe kaynak ile bilinen TurkishKit, bu süreçte WWDC etkinlik başvurularının nasıl yapılabileceği, başvururken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi çeşitli bilgileri içeren blog yazıları ve dijital topluluğu ile öğrencilere ilham olmaya devam ediyor. Dünyanın çeşitli noktalarından gelecek katılımcıları Kaliforniya’da ağırlayacak Apple WWDC konferansı başvuru süreci ise iki hafta sonra başlayacak.

Güncel İçerikler