Lyft, corona virüs nedeniyle San Francisco’daki tüm çalışanlarını eve gönderdi

Dünyanın birçok noktasında teknoloji şirketleri corona virüse karşı güvenlik önlemlerini arttırmak amacıyla personellerinin bir süre evden çalışmasını tavsiye ediyor. Corona virüs nedeniyle bir süre ofisini kapatan diğer bir şirket ise Lyft oldu. Lyft, bir çalışanlarının corona virüse yakalanmış biriyle temas etmesi üzerinde San Francisco ofisindeki çalışanlarına hafta sonuna kadar evden çalışmalarını önerdi.

Lyft’in merkez ofisindeki çalışanlarını eve yönlendirmesiyle birlikte taksi hizmeti veren Lyft sürücülerinin ve kullanıcılarının güvenliği için de önlemler paylaşıldı. Araçların sıklıkla dezenfekte edilmesi konusunda sürücülerle hassas davrandıklarını belirten Lyft, tüm faaliyetlerin ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi tarafından sunulan tavsiyeler çerçevesinde ilerlediğini kaydetti.

Corona virüsün teknoloji dünyasına etkileri nasıl oldu?

2019 yılının son ayında Çin’in Wuhan kentinde tespit edilerek kısa bir süre içinde dünyanın birçok noktasına yayılan corona virüs, teknoloji dünyasında etkilerini göstermeye devam ediyor. Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından Mobil Dünya Kongresi başta olmak üzere Facebook’un geliştiriciler konferansı F8, Google’ın yeni Android sürümünü tanıtacağı Google I/O, Microsoft’un sektör profesyonellerini bir araya getirdiği Most Valuable Professional gibi birçok etkinlik corona virüs nedeniyle iptal edildi.

Şimdilik cihaz üreten teknoloji şirketlerinin üretim bandında ciddi bir aksama olduğu görünmese de birçok şirket, virüsün aynı hızla yayılmaya devam etmesi halinde donanım tedariğinde sıkıntı yaşayabileceğini belirtiyor.

Güncel İçerikler