KWORKS’un 2020 yılı hızlandırma ve ön hızlandırma programı başvuruları açıldı

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS‘ün 2020 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma Programları başvuruları başladı. Yenilikçi teknoloji, süreç ya da iş modeli geliştiren tüm girişimcilerin katılabileceği ‘Hızlandırma Programı’na başvurular, 15 Mart 2020 tarihine kadar yapılabilecek. Program, Nisan ayında başlayacak.

Başvuru: http://kworks.ku.edu.tr/basvuru

  • Hızlandırma programı için teknolojik yenilik içeren, şirketleşmiş ya da şirketleşme aşamasında olan, tekrar eden ciro yaratmaya başlamış, kurucularının tam zamanlı girişimci olduğu, ekibin uyumlu çalıştığı girişimlere öncelik verilecek.
  • Ön Hızlandırma programı ise daha çok teknik ve ticari doğrulama yapıp, ekibini kurup, ilk faturasını kesmeyi hedefleyen girişimciler için destekler sunacak.

Önceki programlarda Kolay İK ve Botanalytics gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, yeni döneminde de büyüme ve yatırım alma potansiyeli yüksek girişimlere destek vermeyi hedefliyor. Teknolojik odak alanına dijitalleşmeyi alan KWORKS yapay zekâ, makine öğrenmesi, büyük veri, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, bulut bilişim gibi teknolojileri kullanarak dijital dönüşümü hızlandıracak girişimleri programlarına katılmaya davet ediyor. Pazar odak alanlarında ise bu teknolojilerin uygulanabileceği ulaşım, lojistik, finans, eğitim, sağlık, enerji, perakende, gıda, tarım, savunma gibi pazarlardaki ihtiyaçlara çözüm sunan yenilikçi girişimlerin başvuruları KWORKS’ün önceliğinde olacak.

Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programına ilişkin değerlendirmede bulunan KWORKS Direktörü Dr. Mahmut Özdemir, 6-8 arası girişimi hızlandırma programına, 10-14 arası girişimi de ön hızlandırma programına seçtikleri için başvuru yapan girişimlerin başvurularında çok net bir şekilde mevcut performans göstergelerini ve geleceğe yönelik hedeflerini anlatmaları gerektiğini belirtti. Dr. Mahmut Özdemir: “KWORKS, programlarına kabul edilen girişimlere Türkiye’nin en kapsamlı ve girişime özelleşmiş destek paketlerinden birini sunuyor. Programlara kabul edilen girişimciler, merkezi konumdaki Şişli kampüsünde çalışma alanı, alanlarında uzman mentorlara erişim, girişimlerin farklı aşamalardaki ihtiyaçlarına özel tasarlanan eğitimler, Amazon, Microsoft, IBM gibi paydaşlardan teknolojik altyapı desteği, melek yatırımcılara ve girişim sermayedarlarına erişim ve Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’ndeki ortak çalışma alanından yararlanma gibi desteklerden faydalanabilecekler. Tüm bunlara ek olarak KWORKS başarılı girişimlere tohum yatırım alma imkânı da sunuyor.” dedi.

Program kapsamında girişimler; TÜPRAŞ, Ford Otosan, Arçelik, Inventram, Yapı Kredi, Koçfinans, TOFAŞ, L’OREAL ve Yıldız Holding gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarının yöneticileri ile de bir araya gelme olanağı bulacak. Ayrıca, her sene olduğu gibi KWORKS Demo Day’de girişimciler yatırımcı ve kurumsal iş ortaklarına sunum yapmak için sahneye çıkacaklar. KWORKS kurumsal ve girişimcilik ekosistemi bağlantıları açısından en güçlü hızlandırma programlarından biri olarak 2020’de de dikkat çekmeye devam edecek” diye konuştu.

Güncel İçerikler