İki Türk girişimcinin kurduğu DataRow, Amazon tarafından satın alındı

Türk girişimciler tarafından kurulan şirketlerden güzel haberler almaya ve bu haberleri egirişim olarak sizlere ilk duyurmaya devam ediyoruz. Bu haberlerin tamamı resmi olarak duyurulmasından önce bize ulaşıyor ancak haberi yayınlamak için doğru zamanı bekliyoruz.

2017 yılında iki Türk girişimci Eren Baydemir ve Can Abacıgil‘in ABD’de kurduğu DataRow (TeamSQL), dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon tarafından satın alındığını duyurdu. Bu bilgi Numan Numan tarafından yapılan paylaşımla doğrulandı.

Girişimin ana şirketi 2016 yılında kurulan TeamSQL’dir. Aldığımız bilgilere göre TeamSQL 2017 yılında; Dilek Dayınlarlı, Melih Ödemiş, Ömer Erkmen, Numan Numan, Ali Servet Eyüboğlu, Umur Çubukçu ve ACT Ventures’tan 345 bin dolarlık bir melek yatırım almıştı.

DataRow, her şirketteki herkese bir veri bilimcisi gibi güç sağlayan, bulut için tasarlanmış yeni bir veri verimliliği ürünüdür. DataRow, şirket içerisindeki herkesin verilere erişimini kolaylaştırır ve web tabanlı büyük veri sorgulama, işleme ve görselleştirme platformu ile işbirliği ve yönetim yetenekleri ile çeşitli veri rolleri ve veri bilimi etkinlikleri için tek elden bir çözüm sunar.

Satın alma esnasında nasıl bir yolda devam edileceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yatırımcılar ve girişimcilerle iletişim içerisindeyiz. Detaylar netleştikçe paylaşacağız.

Güncel İçerikler