Insider ve Akinon küresel pazarda eticaret girişimlerini birlikte büyütecek

Türkiye’nin önde gelen teknoloji girişimlerinden Insider ve Akinon, son dönemin en önemli stratejik işbirliklerinden birine imza attı. Geliştirdiği güçlü eticaret platformuyla tanınan Akinon, artık Insider’ın Growth Management Platform’uyla (GMP) tam uyumlu şekilde çalışacak. Böylece Akinon altyapısını kullanan markalar ilk günden itibaren Insider GMP’in yeteneklerinden faydalanmaya başlayabilecek.

Perakende sektörü için güçlü yazılımlar geliştirme hedefiyle kurulan Akinon, kısa sürede çok kanallı bir platform ortaya çıkarmış ve popüler birçok eticaret markasını kendine çekmeyi başarmıştı. Kendi etki alanındaki tüm ihtiyaçları karşılayan girişim, müşteri segmentasyonu ve hedeflemesinde ise e-postadan SMS’e, Whatsapp’tan mobil uygulamalara kadar her alanda etkin olan Insider’ın GMP platformuna güvendiğini açıkladı.

Ocak ayı içinde imzalanan anlaşma, Akinon platformundaki tüm markaların Insider GMP’i hem anında hem de kolaylıkla kullanabilmesini sağlayacak. Bu sayede Akinon müşterileri daha etkileşimli ve kişiselleştirilebilir bir deneyim yaşarken geri dönüşü yüksek pazarlama kampanyaları tasarlayabilecek.

Ortak müşterilerin varlığı iki şirketin teknolojik ortaklığını desteklerken Insider, 2012’den bu yana geliştirdiği GMP teknolojisini teknolojik bir sıçrama tahtası olarak görüyor. Müşteri kazanımından müşteri sadakatine (Acquisition to Retention) uzanan maceraya eşlik eden Insider GMP, makine öğrenmesini ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak oluşturduğu özel veri katmanıyla müşteri sadakatinin artmasını sağlıyor. Bu da büyüme hızı ve kârlılığın artması anlamına geliyor.

2020 Hedeflerine Uygun Stratejik İşbirliği

Akinon’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Tolga Tatari, 2019’u yüzde 800 büyümeyle kapattıklarını paylaştı ve 2020 hedefinin önemini şu cümlelerle dile getirdi;

‘2020’de markaların bizim platform ile kazandıkları cironun 2 milyar TL’yi geçmesini hedefliyoruz. Bu hedefe koşarken de en büyük yardımcılarımızdan biri hiç şüphesiz Insider GMP olacak. Çünkü Insider’ın gerçek zamanlı öngörüsel segmentlemesi mevcut platformumuz için çok iyi bir tamamlayıcı. Ayrıca Insider’ın başarılı küresel adımları bize hem ilham hem de tecrübe kazandıracak.’

21 ülke ofisinde 400’den fazla müşteriye hizmet veren Insider’ın Global Ticari Kanallar ve Mobil Platform Direktörü Ali Can Kamiloğlu ise iki platformun tam uyum halinde çalışacağını belirterek şunları ekledi;

“Insider GMP’in Akinon platformunda yüzde 100 performansla koşabilmesi için uzun süren titiz bir çalışma yaptık ve sonuçta üst seviye iki teknolojik altyapı güçlerini birleştirmiş oldu. Artık Akinon’un hem mevcut hem de yeni müşterilerini hassasiyetle ve merakla izliyoruz. Çünkü markaların büyüme projeksiyonlarını daha hızlı hayata geçirmeleri bize büyük bir mutluluk veriyor. Bu işbirliğiyle yurtdışı pazarında da müşteri sayımızı arttırmayı umut ediyoruz.”

Insider, 2018’de Sequoia Capital’dan 11 milyon dolarlık yatırım aldıktan sonra kişiye özel arama sonuçları sunan yapay zeka destekli ürünü Eureka’yı ve mobil web sitelerinde dönüşüm oranını arttıran InStory’yi pazara sundu. İstanbul merkezli girişim 2020’de bu ürünlerini Türkiye’de ve tüm dünyada daha fazla markaya ulaştırmak ve bulunduğu pazarlara teknolojik bir sıçrama yaşatmak istiyor.

2016 yılında kurulan Akinon ise Türkiye’de başlattığı çok kanallı eticaret dönüşümünü aynı hızla yurtdışına taşıyarak Türkiye’nin en değerli teknoloji şirketlerinden biri olmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler