Decacorn adayı Insider, 200 milyon dolarlık anlaşma sağlanmış tekrar eden gelir hedefine ulaştı

Markaların kanallar arası, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimleri sunmasını sağlayan, yapay zeka tabanlı pazarlama platformu Insider, bugün Anlaşma Sağlanmış Tekrar Eden Gelirinin (CARR) 200 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Şirketin edindiği kusursuz ürün tasarımı ve müşteri memnuniyeti politikaları, bu dönüm noktasına ulaşılmasında kritik rol oynadı.

Dünya’nın köklü ve bağımsız araştırma şirketleri tarafından sektör lideri kabul edilen ve Türkiye’nin yeni decacorn adayı Insider, 150 milyon dolarlık yıllık tekrar eden gelire (ARR) ve 200 milyon dolar CARR’a (Anlaşma Sağlanmış Tekrar Eden Gelir) ulaşarak SaaS sektöründe adından sıkça söz ettiren lider yazılımlar arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Insider Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir verdiği demeçte;

“Insider’ı kurduğumuzda vizyonumuz, müşteri deneyimi alanında dünyanın en yenilikçi ve en çok tercih edilen teknoloji platformu olmaktı. 200 Milyon USD CARR’a (Anlaşma Sağlanmış Tekrar Eden Gelir) ulaşmak, bu vizyonumuzun gerçekleşmekte olduğunu gösteren önemli bir dönüm noktası.” derken sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimiz, Insider’ı kuşaktan kuşağa aktaracağımız bir yüksek teknoloji merkezine dönüştürmek. Bu yolda, dünyanın lider markalarının ekonomik büyümesinin arkasındaki itici güç olma yolunda önemli adımlar attık. Kültürümüzün temelini oluşturan yenilikçilik ve müşteri sorunlarını çözmeye olan adanmışlığımız, pazarlama profesyonellerinin günümüzde karşılaştığı en kritik zorluklara yeni bakış açıları getirmemize yardımcı oldu. Amacımız, markaların her bir müşteri için benzersiz bir deneyim sunmasını mümkün kılmak ve markalar ile tüketicileri arasındaki diyaloğa köklü bir değişim getirmek.”

Özellikle makroekonomik dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde, markaların müşteri deneyimini, değer yaratan en kritik faktör olarak belirlemesi Insider’a olan talebi artırıyor.

Fortune Global 500 listesindeki şirketlerin üçte biri ve aralarında Samsung, Nike, GAP, Pizza Hut, Santander, Singapore Airlines ve Lexus’un da bulunduğu 1200’den fazla dünya markası, müşteri deneyimlerini güçlendirmek, ekiplerinin üretkenliğini ve verimliliğini olabilecek en üst seviyeye taşımak ve kârlı büyümeyi sağlamak için Insider’a güveniyor. Insider; perakende, seyahat, kozmetik ve otomotiv dahil olmak üzere geniş bir yelpazeye yayılan markalara hizmet sağlıyor.

129 Net Revenue Retention: Insider

Insider’ın bu olağanüstü büyümesinin, hem markaları geleceğe hazırlayan teknolojiler geliştirmesine hem de müşteri başarısına olan adanmışlığına dayandığını söyleyebiliriz. Şirketin bu başarısı, SaaS sektör ortalamasının üzerinde olan yüzde 129 Net Revenue Retention oranıyla da kendisini gösteriyor.

Insider, ödüllü müşteri hizmeti ve kullanıcı adaptasyonu yaklaşımında, ezber bozan teknolojisini yerel piyasalardaki sektör uzmanlarının desteğiyle birleştiriyor. Insider, platformunu kullanmaya başlayan markalara kesintisiz bir veri geçişi süreci ve diğer platformlardan üç kat daha hızlı bir değer elde etme süresi (Time to Value) garantiliyor (kullanıcılar tarafından bağımsız olarak doğrulanmıştır). Insider’ın buradaki amacı, birlikte çalıştığı markaların, yeni müşteri edinimi, gelir, ortalama sipariş değeri ve müşteri yaşam boyu değeri gibi temel performans ölçütlerini en üst düzeye çıkarmak.

Insider, dünya çapında müşteri deneyimi ve pazarlama profesyonellerine daha fazla değer sağlamak için sektöründeki en iddialı ürün yol haritasını uygulamaya devam ediyor. En son teknolojileri ve yeni kanalları piyasaya en hızlı şekilde sunabilen bir şirket olarak bilinen Insider’ın en önemli misyonlarından biri de, pazarlama uzmanlarının karşılaşabileceği problemleri, bu zorluklar daha ortaya çıkmadan öngörebilmek ve bu öngörüler ışığında geleceğe yönelik teknoloji çözümleri üretebilmek.

Günümüzde pazarlama profesyonellerinin karşılaştığı en kritik sorunlar arasında, markaların 360 müşteri görünümü elde edememesi ve müşterilerini bireysel olarak tanıyamaması yer alıyor. Insider bu problemi, müşteri hareketlerine dair tüm veriyi birbirine bağlayarak, yapılandırarak ve tek bir profil altında birleştirerek çözüyor. Oluşan tekil müşteri görünümü sayesinde markalar, hedef kitlelerini, tüketicilerin gerçek zamanlı davranışlarına veya öngörülen amaçlarına göre segmentlere ayırabiliyor. Markalar daha sonrasında, oluşturdukları bu nokta atışı segmentler için WhatsApp, SMS, Web, E-posta ve Mobil Uygulama gibi kanallarda, üretken yapay zeka (Generative AI) kullanarak saniyeler içerisinde müşteri yolculukları tasarlayabiliyorlar. En Kolay Kullanım, En Kolay Kurulum ve En Hızlı Değer Elde Etme Süresi kategorilerinde, sektöründeki diğer çözümleri geride bıraktığı kullanıcılar tarafından bağımsız olarak doğrulanan Insider platformu, kullanıma hazır şablonları, güçlü üretken yapay zeka özellikleri (Sirius AITM) ve müşteri yolculuğu yönetimi arayüzü sayesinde; pazarlama, CRM, dijital ve e-ticaret ekiplerinin daha etkili ve verimli bir şekilde işbirliği yapmasını sağlıyor.

Insider kurucu ortağı ve CEO’su Hande Çilingir sözlerine şöyle devam etti:

“Insider, kurulduğu günden bu yana, müşteri deneyimi ve pazarlama sektörü için geleceğe yönelik yenilikçi ve akıllı çözümler geliştiriyor. 2014 yılından beri, yapay zeka alanında dedike çalışan mühendis kadromuz ile öngörüsel yapay zeka ve makine öğrenimi modelleri geliştiriyoruz. Insider’ı kurduğumuz ilk yıllarda, dönüşüm oranı optimizasyonu teknolojilerini, yapay zeka tabanlı öngörüsel algoritma ve modeller ile birleştirebilen ilk müşteri deneyimi platformunu piyasaya sürmemizin sonucunda, Sequoia Capital’ı Türkiye’ye ilk getiren şirket olmuştuk. Yapay zeka alanındaki on yıllık başarı geçmişimiz ve köklü deneyimimiz sayesinde Generative AI, kullanıcılarımızın üretkenlik ve verimliliğini artırmak, düşük etkili, varsayıma dayalı işleri ortadan kaldırmak ve alanımıza gerçek bir değer getirmek konusunda bize benzersiz bir avantaj sağladı.‘’

Insider, dünyada bir kadın tarafından kurulan, üst düzey yöneticilerinin %70’i kadın olan ve hisselerinin büyük oranda kadınların elinde olduğu sıra dışı bir teknoloji unicornu

Insider, Anlaşma Sağlanmış Tekrar Eden Gelirinin (CARR) 200 milyon dolara ulaştığını duyurmak için Dünya Kadınlar Günü’nü seçti. Kadın kurucuya sahip şirketlerin, yapay zeka alanındaki girişim sermayesi yatırım anlaşmalarının %3’ünden azını oluşturduğu (The Alan Turing Institute, 2023) ve kadınların, Müşteri Deneyimi sektöründeki liderlik pozisyonlarının küresel çapta sadece %28’ini oluşturduğu (McKinsey & Company, 2023) göz önünde bulundurulduğunda Insider normlara meydan okumaya devam ediyor.

Insider’ın yakın zamanda ulaştığı diğer dönüm noktaları da elde ettiği başarıyı destekliyor:

Insider, Diyalog Bazlı Mesajlaşma ve Platformu MindBehind’ı satın alarak yapay zeka merkezli teknoloji çözümünü genişletmişti. Bu stratejik satın alım ile birlikte resmi Meta İşletme Çözüm Sağlayıcısı (Business Service Provider) yeteneği kazanarak markaların WhatsApp gibi popüler kanallarda, tüketicileriyle çift yönlü sohbetler gerçekleştirmesine öncülük etti.

Insider, şirket birleşmesi ve satın alma stratejisini hızlandırmak için 105 milyon dolarlık bir yatırım daha aldı. Bu yatırımla beraber şirketin aldığı toplam fon miktarı 274 milyon dolara ulaşmış oldu.

Insider bu yatırımı, platformunu genişletmek ve güçlü bir inorganik büyüme sağlamak için şirket satın alımlarında kullanıyor olacak.

Güncel İçerikler