Aktivido: Macera severlerin sorunlarını çözmek üzere kurulmuş yerli dijital platform

Workup Girişimcilik Programının 6. dönemine seçilen girişimlerden Aktivido, adrenalin, doğa ve deneyim odaklı aktiviteleri içeren dijital aktivite platformudur.

Yamaç paraşütü, kitesurf, dalış, balon, trekking, yelken, windsurf, wakeboard, atv, binicilik, rafting gibi birçok doğa sporunu deneyimleme hatta eğitim ile hobi edinme veya sporcu olma yolculuğunda; kaliteli ve güvenli hizmet sağlayıcılar ile macera severleri buluşturur.

2017 yılında Burak Günay, Nurhak Atalay ve Basat Okay tarafından kurulan Aktivido, ilk olarak Doğuş Grubu’nun Kurumsal Girişimcilik Programı olan Invendo’ya katılması ile filizlendi ve Şubat 2019’da Doğuş Grubu’ndan yatırım aldı. Yatırımın miktarı veya değerlemesiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Aktivido kurucuları; yerli ve yabancı macera severler için; güvenli ve kaliteli aktivite sağlayıcıları bulabilmek için birbirinden dağınık kanallardan bilgi almak ve araştırma yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Ayrıca macera severler istedikleri seçimi yapamadıkları zaman; kötü deneyim yaşama, eğitimden keyif alamama, kaza ve yaralanma gibi risklerle karşı karşıya kalıyorlarmış. Bu noktada yaşanan sıkıntıdan yola çıkan Aktivido, bu sorunlara çözüm olmak için kuruldu. Aslında bir referans noktası olmak istiyorlar.

Aktivido bu yaşanan sürecin başından sonuna kadar dijital dünyada kullanıcılara yol göstermek, güvenli seçim yapmalarında yardımcı olmak ve rezervasyon, kayıt, ödeme adımlarında çözümler üreterek kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Aktivido Pro ile işletmeler dijitale taşınıyor

Kullanıcılarına sağladığı yararların yanı sıra aktivite sağlayıcıları için de sunduğu Aktivido Pro‘yla, bu sektörde hizmet veren firmaları dijitale taşıyor. Aktivido Pro; rezervasyon yönetimi, müşteri iletişimi, pazarlama vb. bir çok farklı sürece dijital olarak çözüm üretmeyi ve işletmelerin tek merkez uygulamadan tüm süreçleri yönetebilmelerini amaçlıyor.

Aktivido, müşterilerine sadece tatildeyken değil 365 gün yapabilecekleri aktiviteler sunmak; deneme aktivitelerinin yanında eğitim, tur gibi her seviyeye özel aktivitelerle müşterilerine eşlik etmek gibi özellikleriyle rakiplerinden ayrıldığını dile getiriyor.

Türkiye genelinde tüm popüler bölgeleri ve aktiviteleri kapsamak isteyen girişim, globalde ise macera turizmi potansiyeli olan ve Türkiye’ye yakın olan Yunanistan, Hırvatistan ve Bulgaristan pazarlarına açılmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler