İş Bankası’nın girişim hızlandırma programı Workup‘ın 6. dönemine seçilen girişimlerden Headports, işe alım sürecinde adayların yetkinliklerini yapay zeka tabanlı algoritmaları ile değerlendiren; yetenekleri keşfedip analiz eden bir platformdur.

Ezgi Çaylı ve Ahmet Emre Ceyhan tarafından Ağustos 2019’da İstanbul’da kuruldu. Headports, adayların özgeçmişinde yazan bilgileri doğrulayarak insan kaynaklarının işe alımda harcadığı zamanı ve işten ayrılma oranını azaltmayı hedefliyor.

Girişim hem kurumlarla hem de adaylarla birlikte çalışıyor. Kurumlar işe alım için kullanılan tüm envanter markalarına Headports’un pazar yerinden erişebiliyor. Böylece tek bir kuruma bağlı kalmadan dilediği kurum ile çalışabiliyor. Yalnızca test değil, oyun ve vaka gibi farklı ölçüm yöntemlerini deneyimleyebiliyor. Pozisyona özel test hazırlayabiliyor. Kurumların işe alım sürecini tek bir platformdan yönetmelerini sağlıyor.

Adaylar Headports’ta markalı testleri çözerek sertifika sahibi olabiliyor. Bu sertifikayı LinkedIn hesabına da ekleyebiliyor.

Headports’un ürünü şu an hazır ve hali hazırda kullanan kurumlar mevcut durumda. Yabancı bir yatırım şirketi Pytch Ventures’tan Ekim 2019’da yatırım alan girişim, Avrupa pazarına açılmak için çalışmalarını tam hız sürdürüyor.

Girişim kurucuları Türkiye’de iş alımın çok maliyetli olduğunu dile getiriyor. Yeni mezun bir adayın işe alım maliyeti yaklaşık 4200 TL civarındaymış. Perakende sektöründe “turnover” %80’leri buldu. Bu demek oluyor ki işe aldığınız her 10 kişiden 8’i yıl sonunda işten ayrılır. Headports sizi doğru aday ile buluşturarak hem vaktinizden hem bütçedenizden tasarruf etmenizi hedefliyor.

Workup’a seçilen bu girişimi de diğer tüm girişimler gibi yakından takip ediyoruz. Artık Headports’la ilgili tüm gelişmeleri egirişim üzerinden takip edebileceksiniz.