Derin koşu verilerini işleyen giyilebilir ürünler üreten NURVV, 9 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2020‘de ilk lansmanını yapan, derin verilerini işleyerek koşu analizi çıkarabilen giyilebilir ürünler üreten NURVV ilk yatırım turunu tamamladı.

Spor ve elektronik sporlar alanında yatırımlar yapan Hiro Capital‘in liderliğinde yürütülen Seri A turunda İngiltere’de oyun piyasasının kurucusu olarak tanınan Ian Livingstone CBE ve LoveCrafts kurucu ortağı Cherry Freeman yatırımcılar arasında yer aldı. Şirket, ilk turda toplam 9 milyon dolar yatırıma ulaştı.

NURVV’un hikayesi telefon kılıflarıyla başladı

Dünyanın önde gelen akıllı telefon kılıf üreticisi Tech21‘in kurucusu Jason Roberts‘in girişimi olan NURVV, ilk kez akıllı telefon kılıflarında uygulanan bir teknolojinin insan hayatına adapte edilmesiyle ortaya çıktı. Tech21, ürettiği kılıflarla bir telefonun düştüğü zaman kaç metreden kırılacağına ilişkin veriler elde edebiliyordu. NURVV tarafından üretilen giyilebilir cihazlar ise bir basketbolcunun kaç metreye kadar sıçrayabileceğini ve ne kadar hızlı koşabileceğini hesaplayarak derin bir veri çıkarıyor.

Bu veriler sayesinde sporcular, kendini sınayarak en verimli spor methodunu bulabiliyor ve kapasitesinin farkına varıyor. Aynı zamanda bu veriler, sporcuların bireysel karnelerinin de elde edilmesi için kullanılabiliyor. Sporcular bu verileri kullanarak daha hızlı bir koşucu olmak için neler yapabileceğini biliyor ve mevcut sporuna elde ettiği verilere göre yön veriyor.

NURVV, elde ettiği ilk Seri A yatırımını ilk ürünü NURVV Run’ın AR-GE çalışmalarının yürütülmesi ve daha başarılı bir ürün haline gelmesi için harcayacak.

Güncel İçerikler