350 bin aboneye ulaşan Biryudumkitap, mobil uygulamasını yayına aldı

E-posta kutunuza her sabah 5 dakikada okuyabileceğiniz en iyi hikâye ve roman pasajlarını gönderen bülten servisi Biryudumkitap, 350 bin abonesiyle 4. yaşına girerken mobil uygulamasını tanıttı. Uygulamayı bu bağlantıdan direkt indirebilirsiniz.

Alparslan Demir, Enes Çakır ve Ramazan Arslan tarafından kurulan Biryudumkitap’ın yeni uygulaması mevcut platformdan farklı olarak edebiyat dışı kategoride yer alan kitapların “kitap yudumları” adı verilen geniş incelemelerine, kitap pasajlarına ve öykülere yer veriyor. İçeriklerin aynı zamanda sesli versiyonlarının da olması dikkat çekici.

Dünyada Blinkist, 12min, Headway gibi muadilleri olan kitap özeti uygulamalarından farklı olarak Biryudumkitap’ta edebi içerikler de mevcut. Uygulamadaki kitap yudumları alana uygun yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenler tarafından hazırlanıyor. Bazı kitaplarınsa uzmanlarca orijinal dillerinde hazırlanıp Türkçeye aktarıldığını belirtelim. Uygulamada kitap pasajları hariç 30 kategoride 200’den fazla içerik bulunuyor. Girişimin yıl sonu hedefinde bu sayıyı 500’e çıkarmak var.

Her gün 1 öykü ve 1 kitap yudumu okumanın ücretsiz olduğu uygulamada daha fazlası için aylık ve yıllık abonelik seçenekleri var. Bir sosyal girişim olan Biryudumkitap, uygulama sayesinde gelir elde ederek sosyal etki odaklı yeni projelerini faaliyete geçirmeyi ve sürdürülebilir olmayı amaçlıyor. E-posta bülteni ise çalışmaya devam edecek.

Güncel İçerikler