Yerli girişim Twin, İngiltere Bett Show’da Eğitim İçin Özel Çözümler alanında birinci oldu

Eğitim teknolojileri şirketi ve bir YGA girişimi olan yerli girişim Twin, Londra’da yapılan dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı Bett Show’da yoğun ilgi gördü. Twin, görme engelli çocuklar için tasarladıkları robotik kodlama setleriyle “Eğitim için Özel Çözümler” alanında birinciliğe layık görüldü.

Dünyanın en büyük teknoloji ve eğitim fuarı Bett, 800’ün üzerinde öncü şirketi, 103 heyecan verici yeni eğitim teknolojileri girişimini ve 34.000’den fazla katılımcıyı bir araya getirdi. Küresel eğitim topluluğunda 146’dan fazla ülkeden insan eğitimin geleceğini tartışmak, teknolojinin eğitimcilerin ve öğrencilerin gelişmesine nasıl katkı sağlayacağını keşfetmek için İngiltere’de buluştu.

YGA mezunları tarafından kurulan ve çocuklara bilimi eğlendirerek öğretmeyi amaçlayan yerli girişim Twin, bu yıl 22 – 25 Ocak’ta Excel London’da yapılan dünyanın en büyük teknoloji eğitim fuarı Bett Show’a katıldı. Stantta eğitmenler, veliler ve çocuklar tarafından yoğun ilgi görmenin yanı sıra bu yıl görme engelliler için geliştirdikleri braille Twin setleri ile Bett Awards Finali’nde “Eğitim için Özel Çözümler” alanında 1. olarak ödülün sahibi oldu.

Twin kurucu ortağı ve CEO’su Asude Altıntaş: “Böylesine büyük ve küresel bir platformda Türkiye’yi temsilen bulunmak bile Twin ekibi olarak bizleri çok heyecanlandırırken, heyecanımıza bir de başarı sevinci eklendi. Yolculuğumuzun en başından beri Twin’le kendi bilen, kendi teknolojisini geliştiren nesiller yetiştirmeyi hayal ettik. Şu an Kodlama, Robotik Sanat, Havacılık, Otonom Araba Seti gibi farklı konseptlerde robotik setimiz var. Çocuklar kendi robotlarını yapıp, kodlayabiliyorlar. Bu setleri maddi durumu yeterli çocuklar da alabiliyor. Aynı zamanda YGA’nın Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği Bilim Seferberliği projesi kapsamında Türkiye’nin her ilindeki en dezavantajlı çocuklara da ulaştırıyoruz.” dedi.

Twin Türkiye’de hızla büyüyen bir eğitim girişimi oldu. 2019 yılında 9 melek yatırımcıdan 350 bin dolar yatırım alarak bu yıl globalde büyümeyi hedefleri arasına ekledi.

Güncel İçerikler