Büyüme stratejisi kapsamında Boston Dynamics’e yeni bir CEO atandı

Bugüne kadar sosyal ağlarda gördüğünüz birçok robot videosunun başrol oyuncusu Boston Dynamics, yeni büyüme stratejisi kapsamında şirket için çok büyük önem taşıyan bir karar aldı. 1992 yılından beri şirketin CEO’luk görevini üstlenen ve aynı zamanda kurucusu olan Marc Raibert, koltuğunu şirketin önceki COO’su Rob Playter‘e devretti.

Rob Playter, Boston Dynamics CEO’su

Daha önce 1994 yılından 2012 yılına kadar Boston Dynamics’te Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalışan Rob Playter, Boston Dynamics’in Google‘a satılmasıyla birlikte 2013 yılında Google’a yönetici olarak katılmıştı. 2017 yılında Boston Dynamics’in Google’dan SoftBank Grup‘a devredilmesinin ardından bir süre daha Google’da kalan Playter, 2018 yılında Google’dan ayrılarak tekrar Boston Dynamics’e COO olarak döndü. Şirkete geri dönüşünden bu yana Boston Dynamics’in medyadaki yüzü haline gelen Playter artık şirketin CEO’su olarak kariyerine devam edecek.

Rob Playter, Ohio State Üniversitesi‘nde uzay mühendisliği lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı alanda hem yüksek lisansını hem de doktorasını dünyanın en prestijli üniversitelerinden MIT‘de yaptı. Kariyerine Honeywell’de başlayan Playter en uzun iş deneyimini ise Boston Dynamics’te yaşadı.

Boston Dynamics robot köpeği Spot’un geliştirilmesi üzerine yoğunlaşıyor

Boston Dynamics İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Perry’nin yaptığı açıklamalara göre şirket, CEO değişikliğiyle birlikte şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde 100 adet kullanılan robot köpeği Spot’u daha fazla geliştirmeye odaklanıyor. Spot’un geliştirilmesi ve şirketin değişen tepe yönetimiyle birlikte Boston Dynamics yeni bir büyüme stratejisi izleyecek ve pazarda daha aktif bir oyuncu olacak.

Güncel İçerikler