OpsGenie içerisinde geliştirilen Thundra, 4 milyon dolar Seri A yatırım aldı

Girişimin kurucusu Berkay Mollamustafaoğlu’ndan aldğımız bilgiye göre, 2018 yılında popüler proje yönetimi yazılımı Jira’nın yapımcısı Atlassian tarafından 295 milyon dolara satın alınan OpsGenie bünyesinde kurulan ve satış sonrasında şirketten ayrılarak bağımsız bir şirket olan Thundra, Seri A turunda 4 milyon dolar yatırım aldı.

OpsGenie CEO’su Berkay Mollamustafaoğlu‘nun OpsGenie’den daha büyük bir girişim olacağını öne sürdüğü Thundra aldığı ilk yatırımla da beklentileri karşılıyor.

Yatırımın liderliği Battery Ventures tarafından yapıldı

Thundra’nın Seri A yatırımının liderliğini Battery Ventures üstlenirken tura OpsGenie CEO’su Berkay Mollamustafaoğlu, York IE, Growth Circuit ve Dilek Dayınarlı katıldı. Yatırımla birlikte Battery Ventures’in üst düzey yöneticisi Neeraj Agrawal Thundra’nın yönetim kuruluna katıldı. Ayrıca şirket, CEO’luk görevine Ken Cheney‘in ve CTO’luk görevine ise Serkan Özal‘ın getirildiğini duyurdu.

Uluslararası alanda faaliyet gösteren Türk girişimi Thundra, temel olarak uygulamaların AWS Lamda faaliyetlerini izlemesine, hatalarını ayıklamasına ve güvenliğinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Yatırımla büyüme hedefini geliştiren şirket ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri’ndeki pazarlama ekibinde daha fazla kişiyi istihdam ederken Türkiye’deki mühendislik ekibini ise iki katına çıkarmak istiyor.

Thundra’nın mevcut yönetim kurulunda yatırımla birlikte yatırımcı Battery Ventures’ı temsilen yönetim kurulu üyesi olan Neeraj Agrawal ile birlikte Berkay Mollamustafaoğlu ve Izzy Azeri yer alıyor.

Güncel İçerikler