Anadolu Hayat Emeklilik’in fon danışman robotu Fonmatik ROBO, 3 ayda 20 bin kişiye ulaştı

Türkiye’de hem sigorta şirketlerinde hem de girişimlerde özellikle fonunu yönetmek isteyen insanlara yönelik çözümlerin geliştirildiğini görüyoruz. Bunun bir örneğini geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık.

Anadolu Hayat Emeklilik’in bireysel emeklilik katılımcılarının fon dağılım değişikliği hakkındaki çekincelerini ortadan kaldırmak amacıyla sunduğu Fonmatik ROBO, kısa sürede binlerce katılımcının tercihi oldu. Katılımcıların bireysel emeklilik birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun fonlarda değerlendiren ve piyasa koşullarına göre fonlarını otomatik değiştiren bu yeni hizmet, Anadolu Hayat Emeklilik tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.

18-35 yaş grubu

Fonmatik ROBO’dan yararlanan 20 bini aşkın bireysel emeklilik katılımcısının yaklaşık üçte biri 18-35 yaş grubunda yer alıyor. Hizmetten yararlananların yüzde 67’si mobil şubeyi kullanarak bireysel emeklilik hesaplarını Fonmatik ROBO’ya dahil etti.

Şirketin genç katılımcı oranının sektöre kıyasla her zaman yüksek seyrettiğinin altını çizen Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Fonmatik ROBO’nun gençler tarafından yoğun olarak tercih edilmesi, bu segmentin ihtiyaçlarına da cevap verebildiğimizi göstermesi sebebiyle bizi mutlu ediyor. Öte yandan kullanıcıların büyük kısmının mobil şubeyi tercih etmesi, dijital deneyimlerde ağırlıklı olarak cep telefonlarının kullanıldığını bir kez daha kanıtlamış oldu” dedi.

“Amaç sistemin getiri potansiyelinden fayda sağlamak”

Fonmatik ROBO’nun temel amacının fon seçimi kaynaklı müşteri memnuniyetsizliklerinin önüne geçmek olduğunu söyleyen Anadolu Hayat Emeklilik genel müdürü Yılmaz Ertürk, “Amacımız müşterilerimizin uzun vadeli bir yatırım aracı olan bireysel emeklilik sistemine duyduğu güveni sağlamlaştırmak ve sistemin getiri potansiyelinden tam olarak faydalanmalarını sağlamak. Hayata geçtiği tarihten bugüne kadar geçen 3 ay gibi kısa bir sürede, Fonmatik ROBO’nun katılımcılarımıza önerdiği ve gerçekleştirdiği fon dağılım değişikliklerinin sonuçlarına baktığımızda, söz konusu dönem için getiri oranlarının %4 ila %9 bandında gerçekleştiğini görüyoruz. Fonmatik ROBO hizmetini kullanan katılımcılarımız için getiriler, başta enflasyon olmak üzere, repo, mevduat ve BIST endekslerinin üzerinde performans göstermiştir” dedi.

Güncel İçerikler