Akıllı Param: Parasını yönetip yatırım yapmak isteyenler için finansal robo danışman

Finansal kuruluşlarda paralarını yönetip yatırım yapmak için tavsiye isteyen milyonlarca müşteri bulunuyor. Bu kuruluşların kapasiteleri de bu kadar müşteriye özel hizmet verme konusunda yeterli olamıyor.

AkıllıBES kurucusu Onur Yurtsever tarafından B2B olarak hayata geçirilen Akıllı Param, kurumun tüm müşterilerin özel ve eşit yatırım danışmanlığı hizmeti almasını ve yatırımlarını nasıl değerlendireceği konusunda yol göstermek istiyor. Bu ürün yakında Türkiye’nin önde gelen bir bankasında müşterilerine sunulacak ve sonrasında yeni müşteriler eklemeye devam edecek. Yani siz ürünü doğrudan değil, bir kurum (banka vb.) üzerinden kullanabiliyorsunuz. Kullanıma sunulduğunda sizleri ayrıca bilgilendireceğiz.

Kişiye özel yatırım danışmanlığı

Projenin en büyük hedefi, bireysel emeklilik planları ve yatırımları olan müşterilere “kişiye özel yatırım danışmanlığı” hizmeti sunmak. Bunu herhangi bir komisyon almadan, koşul koymadan gerçekleştirmek ve özel bankacılık hizmetinin de daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Onur projeyle ilgili: “İster 100 TL ister 10.000 TL birikiminiz olsun bizim için hepsi aynı öneme sahip. Bireysel Emeklilik sisteminde 12 milyon müşteri olduğu gibi yatırım fonlarına sahip yaklaşık 3,5 milyon müşteri bulunuyor. Büyük çoğunluğuna ulaşıp robo danışman ürünümüzle insanları tanıştırmak istiyoruz. Akıllı Param ülkemizin ve Orta Doğu Avrupa’nin yapay zekaya sahip ilk robo danışmanı. ‘Yapay Zeka’ çok önemli. Milyarlarca işlemi milyonlarca müşteri için yapmanın ve herkese özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunmanın tek yolu. Geliştirdiğimiz teknoloji ve bunun üzerine kurduğumuz yapay zeka sayesinde daha fazla birikim yapılmasına ve daha iyi getiriler elde edilmesine yardımcı oluyoruz. Robo Danışmanların üç önemli özelliği var. İlki insan müdahelesi olmaması, ikincisi özel bir finansal model uygulaması ve sonuncusu teknolojileri. Akıllı Param bu bağlamda alanında önemli bir fark yaratıyor.” dedi

Robo Danışmanlar tarafından dünyada yönetilen toplam varlık büyüklüğü 1 trilyon doları geçmiş durumda. Önümüzdeki 3 yıl içinde bu rakamın 5 trilyon doları geçmesi bekleniyor. Ülkemizde de bu alanda önemli bir potansiyeli gören Akıllı Param, bu oyunda yer almayı ve Orta Doğu Avrupa’ya açılmayı planlıyor.

Projenin ilerleyişiyle ilgili yeni bilgiler aldıkça da paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler