Melek yatırım platformu Angel Effect, ABD merkezli Vampr’a yatırım yaptı

Erken aşama, yüksek büyüme potansiyeli içeren girişimlere yatırım yaparak gelişmeleri için sermaye, tecrübe ve aynı zamanda global ağlara erişim sağlamak ve melek yatırım kültürünü yaygınlaştırmak üzere kurulan Angel Effect yılın ilk yatırımını Amerika merkezli Vampr’a 9 milyon dolar üzerinden yaptığını açıkladı. Sizlere Angel Effect’in ilk kuruluşunu paylaşmıştık.

2015 yılında başarılı müzisyenler Josh Simons ve Baz Palmer tarafından hayata geçirilen Vampr, müzisyenlerin birbirleriyle tanışmaları için bir ortam olarak yolculuğuna başladı. Bugüne kadar 5 milyon bağlantı kurulmasına olanak sağlayan Vampr, dünyanın her ülkesindeki kullanıcılarla büyümeye ve gelişmeye devam ederek ilerledi. İlk günden bu yana geçen kısa sürede Vampr hem müzik hem de teknoloji dünyasının sevilen bir markası haline geldi ve Apple tarafından yılın en iyi uygulamaları arasında gösterildi.

Yeni yatırım ile kullanıcı kazanımı ve yeni gelir kanalları oluşturma konusuna odaklanacaklarını belirten Vampr CEO’su Josh: “Angel Effect ile uzun süredir yakın temas halindeyiz. Yatırımcıdan öte stratejik olarak Türkiye’de ve bölgede büyümemizi destekleyecek, bize değer katacak bir ortak olarak aramıza katılmalarından mutluyuz.” dedi.

Angel Effect CEO’su Orhan Bayram da yatırıma dair: “Çok uzun süredir bir arada olan ve son dönemde hızlı büyüme yakalayan bir ekibe yatırım yapmaktan mutluyuz. Amacımız müzik dünyasının Linkedin’i olacak bu platformun kısa zamanda katlanarak büyümesi, Türkiye’de büyümesi için biz de ortaklarımız, yatırım ağı üyelerimiz ve mentorlarımız ile destek olacağız.” dedi.

Angel Effect gibi kurumsal yatırımcıların yanında dünya’nın en büyük kitlesel yatırım platformlarından wefunder üzerinde aktif olarak devam eden yatırım turuna şu ana dek 1.000’e yakın bireysel yatırımcının da katılımı ile kurumsal yatırım turunun 1 milyon doları geçtiğini hatırlatalım.

Güncel İçerikler