Melek yatırım platformu Angel Effect, yerli ve global girişimlere yatırım yapmak üzere kuruldu

İş dünyasının melekleri; henüz yolun başında olan, yüksek büyüme potansiyeli içeren girişimlere yatırım yaparak gelişmeleri için sermaye, tecrübe aynı zamanda global ağlara erişim sağlayan ve melek yatırım kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan Angel Effect’i hayata geçirdi.

Kurucuları arasında Türkiye’nin önemli teknoloji yatırımcılarından Ersin Pamuksüzer, Gedik Yatırım CEO’su Onur Topaç, melek yatırımcılardan Ömer Erkmen, Şahin Tulga, Olcay Ungun, Koray Bahar, Ercüment İnanç, İlker Arslan, İlhan Bağören, İlter Terzioğlu, İzzet Zakuto, Engin Frayman ve Mustafa Mutlu’nun da bulunduğu “Angel Effect”, girişimcilik dünyasındaki melek yatırım ortamının ve kültürünün geliştirilmesini, kazanan girişimcilik ekosistemleri ile köprüler kurmayı, dünya genelindeki erken aşama girişimlere erişerek yatırımlar yapmayı, kurumsal dünyadan liderleri ve geleneksel sermaye temsilcilerini girişimcilik ekosistemine kazandırmayı hedefliyor.

Bugüne kadar yurtdışı da dahil pek çok ülkede ve teknoloji girişimlerinde yatırımları bulunan Ersin Pamuksüzer ve Türkiye girişimcilik ekosisteminin önemli isimlerinden Ömer Erkmen: “Girişimcilerin ve melek yatırımcıların yaşadığı sorunlardan yola çıkarak Angel Effect’i hayata geçirdik. Amacımız, ekosistemimize geleneksel sermaye temsilcilerini ve kurumsal dünyanın liderlerini de dahil ederek yeni oyuncuların giriş noktası haline gelmek ve girişimlerin sermaye ve yüksek etkili mentorluğa daha hızlı erişebilmelerine olanak sağlamak” dedi.

Angel Effect’in CEO’su: Orhan Bayram

Angel Effect CEO‘su Orhan Bayram, “Angel Effect platformu ile kazanan girişimcilik ekosistemlerinde yüksek etkili yatırım fırsatlarına iş ortaklarımız sayesinde erişim sağlıyoruz.

Şu ana dek 27 farklı ülkeden girişimleri inceledik, amacımız etki alanımızı olabildiğince yaygınlaştırmak, girişimleri hızlı değerlendirmek ve yatırım sürecini hızla tamamlamak.

Farklı sektörlerden ve kültürlerden gelen ortaklarımız ile girişimlere tecrübe, deneyim ve yüksek etkili mentorluk desteği de sağlıyoruz. Kurucularımız arasında hem geleneksel sermayeden şirket satışları gerçekleştirmiş isimler, hem de yeni nesil başarılı girişimciler bulunuyor. Amacımız her iki dünyanın da girişimcilik ekosistemine deneyimlerini, tecrübelerini aktarabilecekleri bir platform olmak. Bunun yanında melek yatırımcıların hisseleri kolayca likide dönüştürebilecekleri bir online pazar yerini de hayata geçirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Girişimler yüksek etkili mentorluk ve iş ağı desteği alabilecek

Angel Effect, girişimlerin erken aşama seviyelerinden sonraki aşamalara kadar ihtiyaç duydukları etkili yatırım, yüksek etkili mentorluk ve iş ağı desteği alabilecekleri bir platform. Angel Effect, girişimcilik ekosistemine çeşitli nedenlerle dahil olamayan ya da yüksek yatırım miktarları nedeniyle yatırım yapamamış profesyonelleri girişimcilik ekosistemine kazandırmayı amaçlıyor. Ayrıca, yüksek etkili girişimler üretecek bir ekosistemi geliştirmeyi de hedefleyen Angel Effect, yurtdışındaki girişimlere de yatırım yaparak bilgi ve yetenek transfer süreçlerini sağlıklı ve hızlı bir şekilde yerine getirecek.

Angel Effect, düşük tutarlarla kolektif yatırımlara olanak sağlayacak

Bu sayede, Türkiye’deki yüksek etkili girişim sayısını da üst seviyelere çıkarmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirecek olan Angel Effect ile birlikte, düşük miktarlı yatırım tutarlarıyla kolektif yatırım yapılabilmesine olanak sağlanacak ortam da yaratılmış olacak.
Girişimlere kazanan iş modeline giden yolculuklarında ışık tutan yüksek etkili mentorluk platformu Mentor Effect’ten de itici bir güç olarak yararlanacak olan Angel Effect, daha önce başarılı işleri hayata geçirmiş ya da başarılı işlere liderlik etmiş iş insanları ve üst düzey yöneticileri de yeni nesil iş dünyasının dinamikleriyle donatarak girişimlere yüksek etkili mentorluk desteği de sunacak.

Güncel İçerikler