Şirketinizi globale taşıyabileceğiniz Innogate’in 13. dönem başvuruları açıldı

Bugüne kadar programı tamamlayan 93 teknoloji firmasından 59’unun global pazara açıldığı, Uluslararası Hızlandırma Programı Innogate’in yeni dönem başvuruları açıldı. Programı incelemek ve başvurmak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Yeni döneminde ‘ithal etme, ihraç et’ mottosuyla yola çıkan Innogate’e global pazarda güçlenmek; müşteri, distribütör, iş ortağı veya insan kaynağı bulmak isteyen teknoloji şirketleri katılabiliyor. Innogate programına katılan firmalar yeni pazarda; satış, pazarlama, fiyatlama ve pazar analizi gibi konularda alanında uzman yerli yabancı 450 mentorun eğitim ve network desteğini alıyor. Ayrıca İTÜ ARI Teknokent’in San Francisco’daki ofisini kullanabilme imkânının yanı sıra danışmanlık, PR ve operasyonel desteklerden de faydalanabiliyor.

2014’ten bu yana Innogate’e katılan firmaların ihracat geliri ise 4 kat arttı. Innogate’in ülkemizin teknoloji ihracatına önemli bir katkı sunduğuna değinen İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Innogate programımız ile ülkemizdeki tüm teknoloji firmalarına; uluslararası bağlantılarımıza erişim, global pazara açılma, iş modeli ve strateji geliştirme fırsatı sunuyoruz. Firmalara teknolojilerini ihraç ederek, ülke ekonomisine katkı sunmasını sağlıyoruz. Tüm teknoloji şirketlerini Innogate programımıza başvurmaya çağırıyoruz” dedi.

Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı nedir?

2014 yılından bu yana gerçekleştirilen Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı; yerli teknoloji firmalarına, uluslararası bağlantılara erişim, pazarlara açılma, iş modeli ve strateji geliştirme fırsatlarını; eğitim, mentorluk, danışmanlık ve doğru kişi/kurumlara erişim desteklerini 360 derece bir programla sunuyor. İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle yürütülen programa ABD’de müşteri, distribütör, iş ortağı veya partner bulmak isteyen teknoloji şirketleri katılabiliyor. Innogate programının Türkiye sürecinden toplamda 169 firma faydalandı ve bu firmalar arasından 93 firma ABD sürecine katıldı. 59 firma ise aktif olarak uluslararası faaliyetlerine devam ediyor.

Güncel İçerikler