Kurs ve workshop’ların listelendiği online pazar yeri: Akadumi

Türkiye’de faaliyet gösteren yerli girişim Akadumi, kurs ve workshop’ların listelendiği ve kayıt olunabildiği bir online pazar yeridir.

Can KaşıkçıOzancan Biber ve Şamil Hazır tarafından Eylül 2019’da İstanbul‘da kurulan Akadumi, geleneksel yollarla ilerleyen offline eğitim pazarının iş yapış biçimini değiştirmeyi hedefliyor. Son kullanıcılar, kayıt olmak istediği kurs ve workshop’ların; fiyat, puan, lokasyon ve yorumları inceleyerek hızlı ve güvenilir bir şekilde kayıt olabiliyorlar. Bu platform kurs ve workshop verenler için de alternatif bir pazarlama kanalı görevi görüyor.

250’den fazla kurs ve workshop

3 aylık bir yazılım sürecinin ardından yayına başlayan Akadumi; kısa sürede Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde de operasyonlarını başlatmak istiyor. İstanbul bölgesinde 20’ye yakın kategoride 250’den fazla kurs ve workshop listeleyen girişim, kısa sürede 100’ün üzeride kategoride 1000+ kurs ve workshop sayısına çıkmak istiyor. İTÜ Çekirdek hızlandırma programı 2019 yılı 3. dönem girişimleri arasında da yerini almıştı.

En büyük hedefi; yerel (Türkiye) pazarda kurs ve workshop denince akla ilk gelen online platform olmak istiyor. Online bir pazar yeri girişimi olan akadumi, kurs almak isteyenler ile kurs vermek isteyenleri buluşturan bir köprü görevi (pazar yeri) görmektedir.

Girişimin rakiplerinden farkı

Akadumi’nin rakiplerinden en önemli farkı, müşterilerinin lokasyon, fiyat, yorum, içerik gibi filtrelemeler yaparak en kolay şekilde istediği kurs, workshop ve eğitim aktivitelerine kayıt olma avantajı sağlamasıdır. Akadumi garantili eğitimler sayesinde, memnun kalmadığınız kurs, workshop ve eğitimleri kesintisiz iade alma şansınız da var.

Girişimin kurucu ortağı Can, “Geleneksel yollarla ilerleyen offline eğitim sektörü, dijital ortama kaymak konusunda direnç gösteren sektörler arasında. Bu direnci kırmak bizim için zor oluyor ancak iyi bir ekip çalışması ile ilerleyerek bu sorunu çözdüğümüze inanıyoruz. İnternet sitesi dahi olmayan ama birçok offline eğitime ev sahipliği yapan birçok küçük atölyeyi internet sitemize iş ortağımız olarak almış durumdayız.” dedi.

Akadumi’yi ilk kez paylaştık. Bundan sonraki süreçte de yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler