Marketyo, Esor Investments’tan 1.4 milyon dolar yatırım aldı

Marketyo, ilk yatırımcısı Esor Investments’tan 1.4 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha aldı.

365 bin dolarlık ilk yatırımın ardından, SaaS olarak Türkiye’de 32 yerel zincire ulaşan Marketyo, 2019 boyunca Migros Hemen’in de uygulama sağlayıcısı olarak hizmet verdi. Bu yatırım ile Esor Investments’ın Türkiye’deki yatırımlarının toplamının da 50 milyon TL’yi geçtiğini hatırlatmakta fayda var.

Alınan bilgiye göre bu yatırım ile Marketyo; Türkiye’de işbirliğinde olduğu marketlerin kullanıcı deneyimi ve süreç iyileştirmelerinin yanı sıra büyümelerine de destek olacak. Marketyo halihazırda 22 ilde yaklaşık 200.000 kullanıcıya hizmet verirken, bu rakamın 2020’de 30 il ve en az 500.000 olması planlanıyor. Marketyo platform hizmeti verebilme yetkinliğinin yanı sıra marketleri kendi isimleriyle (white label) dijitale taşımasıyla farklılaşıyor.

2020’de iş ortağı olan güçlü yerel iş ortaklarıyla dinamik kampanyalar planlayan Marketyo’yu bazı uluslar arası FMCG (Hızlı tüketim ürünleri) markaları da destekliyor. Marketlere yazılım hizmeti dışında; büyüme ve dijitalleşme konusunda da destek olan Marketyo çalıştığı marketlerin online cirolarını hızla arttırmaları için de aktif olarak çalışıyor.

Şirketin Kurucu Ortağı ve CEO’su Özer Fırat 2020 konusunda şunları iletti: “Marketyo olarak 2019’da güçlü yerel zincirler ile yeni iş ortaklıklarına imza attık ve sipariş büyüme hızımızı arttırdık. 2020’de yerel zincir market iş ortaklıklarımızın eve teslimat yapılı online sistemlerine daha fazla siparişin gelmesini sağlayacak kampanyalar ve omni-channel (çoklu kanallı satış) aktivitelere odaklanacağız. Oyunlaştırma, dijital sadakat sistemi gibi sistemlerle bütünsel bir müşteri deneyimi kurguluyoruz. Farklı platform ve pazar yeri sistemleri ile de iş ortaklıkları hedeflerimiz var. Almanya ve Hollanda’da pilot çalışmalar olarak yaptığımız etnik pazar işbirliklerini ise büyütmek istiyoruz.”

Güncel İçerikler