İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü geleceği şekillendiren değişim öncülerinin oldu
Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla Ashoka Türkiye ortaklığında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü sahiplerini buldu.
Erken Aşama kategorisinin kazananı bilgisayarsız kodlama girişimi Tospaa, İleri Aşama kategorisinin kazananı Toyi, İş Birliği kategorisinin kazananı ise Kodluyoruz oldu.
Her bir girişime 50.000 TL nakit ödül
Bu sene de başvurular, herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, belli bir bölgede pilot uygulaması bulunan Erken Aşama ve geniş bir bölgede uygulaması bulunan İleri Aşama ile alanında bir ilke imza atarak kurumlar arasında geliştirilen projelerin kabul edildiği İş Birliği kategorisinde değerlendirildi. İlk iki yılda olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda başvuru alarak birçok sosyal girişimciye ulaşılan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü alan her bir sosyal girişimci 50.000 TL ödül kazandı.
Kazanan sosyal girişimciler
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Erken Aşama Ödülü
Tospaa: Tasarladığı oyun ile kodlama ve bilgi-işlemsel düşünmenin temel kavramlarını teknolojiden bağımsız bir şekilde öğreterek kodlama eğitiminin erişilebilir olmasını sağlıyor. 2017 yılında ikinci versiyonu yayınlanan ve ücretsiz olarak erişilebilen Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Oyunu, 80 binden fazla çocuğa ulaşarak kodlama eğitimini daha erişilebilir hale getirdi.
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik İleri Aşama Ödülü
Toyi: Çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını desteklemek için oyun deneyimleri tasarlayan bir sosyal girişim olan Toyi, çocukların etraflarındaki her şeyi oyuncağa dönüştürmelerini sağlayan bir yaratıcı oyun kiti sunuyor. Toyi; şehir yaşamı, okul başarısı baskısı, ebeveyn yönlendirmeleri ve oyuncak sektörünün kısıtları yüzünden yaratıcılıklarını kullanamayan tüm çocukların bu yaklaşımdan ve üründen faydalanabileceğini fark ederek geliştirildi.
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik İş Birliği Ödülü
Kodluyoruz: Türkiye’de dünya çapında yazılımcılar yetiştirmek için çalışan, ülkemizi bir teknoloji geliştirme merkezi yapmayı hedefleyen Kodluyoruz, teknoloji ve bilişim alanında yeteneği olan ancak eğitim ve deneyim açısından yeterli görülmeyen gençler için atölyeler, bootcamp’ler ve online açık kaynaklar aracılığıyla gençlere yazılım eğitimleri sunuyor. Bu eğitimlerde katılımcıların yazılım alanında iş bulabilecek teknik seviyeye ulaşması, iş hayatında ihtiyaç duyabileceği pratik bilgileri edinmesi hedefleniyor.
En büyük destek: Ashoka Türkiye
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün proje ortağı Ashoka Türkiye, hem ödül programının içerik ve süreç tasarımında hem de sosyal girişimcilik ekosistemine ulaşılmasında Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu öncülüğünde büyük destek verdi.