Apsiyon, Plaka Tanıma Sistemi’nde kiralama modeli başlattı

Birçok kişinin kendini güvende hissetmek için tercih ettiği sitelerde, yaya ve araç giriş-çıkış sisteminin kurulması, yönetimi ve denetimi konuları kritik önem taşıyor. Site yönetimleri için bu durum, pek çok farklı teknolojinin aynı anda ve etkin biçimde yönetilmesini gerektiren zahmetli ve yüksek maliyetli bir iş yükü anlamına geliyor.

Apsiyon, sitelerin yanı sıra okul, AVM, plaza gibi toplu yaşam alanlarında otopark giriş-çıkışını kontrol altına almak için geliştirdiği ‘Plaka Tanıma Sistemi’ ile kullanıcılara önemli avantajlar sunuyor. Böylece yüksek kurulum maliyetine katlanmadan, aylık kiralama modeli ile Plaka Tanıma Sistemi’ni kullandığınız kadar ödeme imkanı sağlanıyor.

Şehirlerin giderek daha kalabalık hale gelmesi, nüfusun hızla site ve toplu konutlara yönelmesiyle sonuçlanıyor. Park yeri sorunu, araç gürültüsü, park veya yeşil alan yetersizliği gibi pek çok metropol sorunu siteleri ideal bir alternatif haline getirse de, bir ailenin site yaşamını tercih etmesindeki en önemli unsur, kendini güvende hissetme ihtiyacı oluyor. Ancak sayısı bazen binlerle ölçülen site sakinlerine, kendilerini ve sevdiklerini güvende hissettirmek pek çok farklı süreci bir arada barındıran; kritik, zahmetli ve yüksek maliyetli bir iş yüküne dönüşüyor. Site yönetimleri, yaya ve araç giriş-çıkış sisteminin kurulması, yönetimi, denetimi gibi noktalarda, pek çok farklı teknolojiyi aynı anda ve etkin biçimde yönetmek zorunluluğuyla karşı karşıya kalıyor.

Site Yöneticisinin Dijital Asistanı

2012’den bu yana ‘Site Yöneticisinin Dijital Asistanı’ sloganıyla hizmet veren Apsiyon hem sitelerde en etkin şekilde güvenliği sağlayacak hem de yönetimlerin bütçesini zorlamayacak bir çözüm olan Elektronik Güvenlik Sistemleri’ni geliştirdi. Site ve benzeri toplu yaşam alanlarında en çok ihtiyaç duyulan, güvenliğin kalbi denebilecek nitelikteki süreçlerden hareketle geliştirilen bu sistemler; plaka tanıma sistemi, kartlı geçiş sistemi, biyometrik sistemler, hızlı geçiş sistemi (hgs) ve cctv sistemi (güvenlik kamerası) gibi Apsiyon’a da tamamen entegre olarak çalışabilen teknolojileri kapsıyor.

İhtiyaç Anında Destek

Sitelerin yanı sıra AVM, okul ve plaza gibi toplu yaşam alanlarının otopark girişinde yaşanan trafiğin doğru yönetilememesi, ayrıca Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) sticker maliyetleri gibi ek harcamaların gündeme gelmesi hemen hemen tüm otomobil sahiplerinin ortak derdi. Apsiyon hem bu süreçlere çözüm üretmek hem de güvenliği en üst seviyeye çıkarmak için Plaka Tanıma Sistemi’ni (PTS) öneriyor.

Apsiyon’un Elektronik Güvenlik Sistemleri’nin bünyesindeki teknolojilerden biri olan PTS, otoparka giriş-çıkış yapan araçların plakalarını yüksek çözünürlüklü ve motorize lensli kameralarla okuyup tespit edeiyor. PTS, kayıtlı araçlara kolay geçiş imkanı sunarken, sisteme tanımlı olmayan araçların geçişini de önlüyor. Yetkisiz bir aracın kaçak giriş yapma teşebbüsü durumunda ise alarm üreterek güvenlik önlemi alınmasını sağlıyor.

Ayrı bir yazılıma ihtiyaç duyulmaksızın, sadece Apsiyon üzerinden yapılan tanımlamalarla çalışan sisteme; tüm bilgisayarlar, tablet ve akıllı telefonlardan bağlanılabiliyor. Tüm yetkilendirmeler bulut tabanlı ya da bağımsız olarak lokal sistemle yönetilirken, Apsiyon üyesi olmayanlar da PTS’yi rahatlıkla kiralayıp kullanabiliyor.

Abone araçlar sisteme rahatlıkla tanımlanabildiği için, ekstra giriş kartları, etiketler, uzaktan kumandalar gibi materyallerin kullanımına gerek kalmıyor, böylelikle maliyetler de azalmış oluyor. PTS’yi kiralayan yerlere anahtar teslim hizmet sunan Apsiyon, satış sonrasında da ihtiyaç anında desteğini devam ettiriyor.

Güncel İçerikler