Teknoloji girişimlerinin de destekleneceği SabancıDx Dijital Kampüs açıldı

SabancıDx Dijital Kampüs, resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper “SabancıDx Dijital Kampüsümüzde de farklı alanlardan beslenen, işbirliğini güçlendiren, inovasyon odaklı bir ekosistem kuruyoruz” dedi.

Sabancı Holding’in yeni nesil dijital ve analitik şirketi SabancıDx, ileri teknoloji çözümlerine odaklanarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etme hedefiyle kurulan yeni merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

SabancıDx Dijital Kampüs’te büyük veri, ileri veri analitiği, siber güvenlik, endüstriyel IoT, robotik işgücü, yapay zeka ve blokzinciri gibi yeni nesil teknolojilere odaklanılacak.

Sabancı Holding CEO’su Alper, “SabancıDx Dijital Kampüsümüzde farklı alanlardan beslenen, işbirliğini güçlendiren, inovasyon odaklı bir ekosistem kuruyoruz. Türkiye’nin uzun vadede kalkınması için sanayi ve üniversite işbirliğinin gücüne her zaman inandık. Sabancı Üniversitesi’nin de bu kampüste yerini almasıyla akademi, iş dünyası ve tüm paydaşların birlikte çalışacağı, üreteceği ve katma değer yaratacağı bir ortam oluşacak. SabancıDx Dijital Kampüsün bu anlamda örnek bir model olacağına inanıyorum” dedi.

SabancıDx Genel Müdürü Burak Aydın, 3 yıl içinde gelirlerinin yüzde 25’ini yeni nesil teknolojilerden ve yurtdışına ihracattan sağlamayı hedeflediklerini ve yazılım ihracatına odaklanacaklarını söyledi.

Güncel İçerikler