Paya Dayalı (Hisse Bazlı) Kitle Fonlaması tebliği resmi gazetede yayımlandı

Türkiye’de girişimlerin fonlanma süreçlerini kolaylaştıracak, küçük yatırımcıların girişimlere yatırım yapmasını sağlayacak fonlama türü Paya Dayalı (Hisse Bazlı) Kitlesel Fonlama tebliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu Tebliğ, paya dayalı kitle fonlamasına, kitle fonlama platformlarının Kurul listesine alınmalarına ve faaliyetlerine, paya dayalı kitle fonlaması yoluyla halktan para toplanmasına ve toplanan fonların ilan edilen amacına uygun olarak kullanıldığının kontrolü ve denetimine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Resmi Gazete‘de yayınlanan içeriğe bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Azami 20.000 Türk Lirası yatırım

Nitelikli yatırımcı olmayan kişiler, bir takvim yılı içerisinde paya dayalı kitle fonlaması yoluyla azami 20.000 Türk Lirası yatırım yapabilir. Ancak bu sınır 100.000 Türk Lirasını aşmamak kaydıyla yatırımcının platforma beyan ettiği yıllık net gelirinin %10’u olarak uygulanabiliyor.

Ödül bazlı ve bağış bazlı kitlesel fonlama platformlarında girişimlerin fon bulması daha kolay. Çünkü karşılığında bir ürün veriyorlar. Ancak küçük yatırımcıların karşılıksız para yatırarak hisse alması, henüz resmileşmediği için akıllarda soru işaretleri bırakıyordu. Bu yasa ile hisse bazlı kitlesel fonlama platformlarına olan güven, yasalar nezdinde daha da artacak. Bakalım bu karar girişim ekosistemini nasıl etkileyecek, zamanla göreceğiz.

Güncel İçerikler