MenaPay, iki farklı blockchain altyapısını tek uygulamada kullanıma açtı

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA Bölgesinin ilk blockchain tabanlı ödeme sistemi olarak konumlanan MenaPay, iki farklı blockchain altyapısını bir uygulamada kullanıma açtı.

Ethereum ve Stellar

MenaPay kullanıcıları Ethereum ve Stellar altyapılarındaki farklı tokenlarını tek bir uygulamada saklayabilecek ve yönetebilecek.

MenaPay’in 20 kişilik yazılım ve geliştirme ekibi yaklaşık 2 buçuk ay süre ile çalıştı. Yapılan yeni yatırım ve geliştirme ile güncellenen MenaPay uygulamasında kullanıcılar artık farklı blockchain altyapılarında üretilmiş ve çalışan kripto paralarını tek bir şifre ile girdikleri dijital cüzdanlarında saklayabiliyor ve yönetebiliyorlar.

Tek Mnemonic ile 2 farklı cüzdan

Yapılan çalışmaların teknik detayları hakkında da bilgi veren Çağla Gül Şenkardeş şu detayları aktardı: “Uygulama içerisinde iki farklı blockchain altyapısı için iki farklı cüzdan oluşturmamız gerekiyor. Blockchain altyapıları birbirinden farklı olduğu için de farklı public key ve private key formatları kullanılıyor. Kullanıcının uygulamayı silmesi veya başka bir telefondan kendi dijital cüzdanına erişmek istemesi senaryosu gereği kullanıcılarımıza ‘mnemonic’ kelimeler veriyoruz. Farklı blockchain altyapıları için farklı mnemonic kelimeler vermenin kullanıcı deneyimi açısından çok zorlayıcı olduğunu yaptığımız araştırma ve gözlemlerimiz sayesinde fark ettiğimizden beri hızlı bir şekilde bu alana yatırım yapma kararı aldık. Bu kararımızı yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonunda hayata geçirdik. Bizim uygulamamızın altyapısı artık aynı mnemonic kelimelerden farklı formatta anahtar ikilileri üretebiliyoruz. Stellar ve Ethereum blockchain altyapıları için farklı kütüphanelerden destek alıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler