İnovasyon danışmanlık şirketi inValue, Dogma Alares tarafından satın alındı

Kurumsal şirketlerin geleneksel proje yönetim şekillerini yeni nesil girişim metotlarıyla uygulayan inValue, PwC ve Accenture’un eski yönetici ortaklarının kurduğu Dogma Alares tarafından şirket çatısı altına alındı. Satın alınma değeriyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Uzun yıllardır önde gelen danışmanlık şirketlerinde üst düzey yöneticilik ve ortaklık görevlerini üstlenen Kıvanç Emiroğlu ve Erdal Güner tarafından kurulan ve bir merkezi de Londra’da bulunan Dogma Alares, danışmanlık hizmetlerinde yeni nesil anlayış ve uygulamalara duyulan ihtiyacı karşılamak hedefiyle kuruldu.

Dogma Alares’in ortakları Emiroğlu ve Güner, geleneksel danışmanlık yaklaşımının verimsizleştiği, icraata geçemeyen projelerin, 100 sayfalık uzun raporların artık ihtiyaca yanıt veremediği görüşünden yola çıkarak kurdukları Dogma Alares’in büyümesi çerçevesinde inovasyon danışmanlık firması inValue’yu da bünyelerine kattılar.

inValue ve Dogma Alares; dijitalleşme, veriden öğrenme, yeni nesil girişim dünyasının kurumları etkilemesi, iş yapış şekillerinin değişmesi gibi konularda önemli bir oyuncu olarak hizmet sunacak. Sonat Kaymaz‘ın kurduğu, Ömer Erkmen‘in lider mentor olduğu inValue, geliştirdiği “inValue Metodu” ile 5 modüllük proje uygulama yapısını farklı projelerde başarıyla uyguladı. Metodu, 8 ay gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en büyük 50 şirketinin 8 tanesiyle toplam 13 projede başarıyla uygulayan inValue’nun geliştirdiği model ve uygulamaları bünyelerine katmakla birlikte, Dogma Alares’in ölçeklendirebilme kapasitesiyle birleşmiş oldu. Bu birliktelik, şirketlerin dijital büyüme ve dönüşüm projelerinin uygulanması ve verimliliği konusunda zorluk yaşayan şirketler için etkili olacak.

Kısa süre önce yayınladıkları manifestoda dört yetkinliğin bir araya gelmesiyle yeni nesil bir danışmanlık hizmetinin verileceğini duyuran Dogma Alares bünyesinde inValue takımı dışında sırayla; yeni nesil yönetim danışmanları (problem çözme kapasiteleri), makine öğrenmesi ve yapay zeka geliştirme uzmanları (veriyi  bulma ve yorumlama), servis tasarımcıları (müşteri odaklı düşünme ve uygulama) ve full-stack uygulama geliştiriciler (IT departmanlarının işini kolaylaştıracak bulut tabanlı yazılım yapma yetkinlikleri) yer alıyor.

Güncel İçerikler