MPAY, kripto para borsası BigONE’da işlem görmeye başladı

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA Bölgesinin ilk blok zinciri (Blockchain) tabanlı ödeme sistemi olan MenaPay küresel ölçekte önem kazanmaya ve ilgi görmeye devam ediyor.

MenaPay’in MPAY adıyla dünyada işlem gören kripto parası dünyanın en önemli yeni nesil kripto para borsası BigONE platformunda 20 Eylül 2019 tarihinde itibaren işlem görmeye başladı. Çin merkezli BigONE ile MenaPay CEO’su Çağla Gül Şenkardeş Çinli yatırımcıların sorularını yanıtladı.

Asya’da MPAY’e büyük ilgi

Özellikle MENA bölgesi olarak adlandırılan Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyetlerini yoğunlaştıran MenaPay’a Asya ülkelerindeki kripto para yatırımcılarından büyük ilgi görüyor. Dünyanın en önemli ve en güvenilir kripto para borsalarından biri olan BigONE platformunda 20 Eylül 2019 tarihinden itibaren işlem görmeye başlayan MPAY, 65 milyon BigONE kullanıcısının oylarını alarak işlem görmeye başladı.

Listelenmesi sonrası gelen talepler üzerine Çin’li yatırımcıların sorularını yanıtlamak üzere MenaPay CEO’su Çağla Gül Şenkardeş canlı yayına katıldı. Asya ülkelerindeki yatırımcılardan büyük ilgi görmelerinden ve BigONE gibi önemli bir platformda yer almaktan duyduğu memmuniyeti belirten Gül Şenkardeş, özellikle gerçekleşen yayında gelen soruların MenPay’in fark yaratan özelliklerine odaklı olmasından ve bu konuda detaylı bilgi aktarma imkanı bulmasından duyduğu mutluluğu da ifade etti.

MenaPay, platform içinde tüccarlar ve kullanıcılar için daha uygun olan P2P işlemleri için kendi sabit şifreleme para birimine sahiptir çünkü sabit para birimi kullanıcıların kriptoyu bir ödeme seçeneği olarak kullanma problemlerini dalgalanmalarını önler. Diğer bir fark ise dünyada çok fazla ödeme seçeneğinin mevcut olması ancak bankaları veya diğer geleneksel bankacılık ve finans araçlarını kullanmayan nüfusa odaklandık. Bankacılık işlemlerini kullanmayan nüfus için en önemli sorun, dijital cüzdanı doldurmaktır. Cüzdanımızdaki bankalar yerine, cüzdanı doldurmak için ek bir seçeneğimiz var. Tüm kullanıcılar aynı zamanda cüzdanı satıcı noktaları olarak adlandırdığımız fiziksel yerlerden nakit olarak alabiliyorlar.Nakit paranın anında dijitalleşmesi için 40 binin üzerindeki noktada güvenli işlenmesi mümkün.

Çin halkı ödeme yöntemlerinde devrim yapan iki büyük şirketle tanıştı. Herkes Alipay’i biliyor ve Wechatpay kısa sürede tüm ülkeye yayıldı. Ve şimdi Çin’deki insanların çoğu dijital cüzdanlarını nakit veya kredi kartı taşımak yerine kullanıyor. MenaPay projesi yüzde 80’den fazla banka dışı nüfusa sahip olan MENA bölgesi için benzer bir şeyi hedefliyor. Önemli miktarda kullanıcıya ulaştıktan sonra büyük şirket olma potansiyelini hayata geçirmeyi hedefliyor. MenaPay, bu bölgenin Alipay’i olma potansiyeline sahiptir. Dünya çapındaki tüm şirketlere MENA bölgesinden yeni müşteriler bulmak ve dijital ürünlerini Menapay aracılığıyla yurt dışına satmak için bir geçit noktası olmaktadır.

Güncel İçerikler