Airbnb önümüzdeki yıl halka açılacağını duyurdu

Geçtiğimiz gün 2019’un ikinci çeyreğinde bir milyar doların üzerinde gelir elde ettiğini açıklayan çevrimiçi konaklama platformu Airbnb, 2020 yılında halka açılma kararı aldığını duyurdu.

2008 yılında faaliyete başlayan ve 10 yıl gibi bir süre içinde 30 milyar dolar şirket değerine ulaşan dünyanın en büyük konaklama platformu Airbnb, daha önce Uber ve Lyft gibi servislerin de halka açılması söz konusuyken halka açılma üzerine çalıştığını belirtmişti. Business Insider’a yapılan açıklama şirketin 2019’da IPO düzenleyeceği çağrışımını yaratırken şirketin kurucu ortağı Nathan Blecharczyk, sadece IPO için hazırlık sürecinde olduklarını ancak 2020 yılında Airbnb’nin halka arz edileceğini vurguladı.

Halka açılan diğer girişimlerin aksine kârlılığını sürdürdü

Uber ve Lyft gibi girişimler kârlılığa ulaşamazken önümüzdeki yıl halka arz edilecek Airbnb, diğer girişimlerin aksine kâr etmeyi başardı. Gelirini ikinci çeyrekte bir milyar dolar seviyesine yükselten Airbnb, HotelTonight ve Urbandoor gibi girişimleri bünyesine katarak da başarılı bir süreç geçirdi.

Ulaştığı kârlılık ve kararlı yükselişiyle Airbnb şimdilik halka arz edilmeye hazır bir şirket olarak görülüyor. Yine de önümüzdeki yıl gerçekleşecek IPO ile Airbnb’nin borsa değerinin nasıl seyredeceğini hep birlikte göreceğiz.

Güncel İçerikler