iPhone 11 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Apple, Steve Jobs Theatre’da düzenlediği Apple etkinliğinde yeni iPhone modelleri iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’i duyurdu. Bu yıl duyurulan giriş seviyesi iPhone modeli olan iPhone 11, selefi iPhone XR’ın yerine geçiyor.

iPhone 11 Tasarımı

Yeni iPhone 11, yerini aldığı iPhone XR modelinde de olduğu gibi 6.1 inçlik LCD Liquid Retina ekranla karşımıza çıkıyor. iPhone 11’in ekranı kullanışlı ve göze hoş görünen bir deneyim sunuyor.

iPhone X modellerinin genel tasarım hatlarını koruyan iPhone 11’de biri normal ve biri telefoto olmak üzere iki arka kameraya yer veriliyor. Kameralar arka yüzeyin sol üst kısmında altlı üstlü olarak konumlandırılıyor. Telefonların arka yüzeyindeki Apple logosu da biraz daha aşağı çekilerek arka yüzeyin tam ortasına alınıyor.

Yeni iPhone’larla birlikte iPhone 6S’ten bu yana hayatımızda olan 3D Touch özelliği iPhone 11 modellerinde de kaldırılıyor. Artık 3D Touch özellikleri donanım desteğine duymadan yazılımsal olarak kullanılabiliyor.

Yeni iPhone modelleriyle birlikte ses deneyimi de geliştiriliyor. Dolby Atmos desteğiyle birlikte iPhone 11 kendinizi tiyatroda hissedebileceğiniz özel bir ses deneyimi yaşatıyor.

Yeni iPhone 11’in mor, beyaz, siyah, product red (kırmızı), sarı ve yeşil olmak üzere altı farklı renk seçeneği bulunuyor.

Teknik Özellikler

Yeni iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri gücünü Apple’ın yeni Apple A13 Bionic işlemcisinden alıyor. Saniyede 1 trilyon işlem yapabilen A13 Bionic işlemcisi bugüne dek bir akıllı telefonda kullanılan en hızlı işlemci olarak işaret ediliyor. Ayırca A13 Bionic sadece en hızlı işlemci olarak kalmıyor, aynı zamanda en hızlı grafik işlemcisini de barındırıyor.

Resmi olmayan bilgilere göre standart iPhone 11 modelinde 4 GB RAM bulunuyor. Telefonda 64 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı seçeneği sunuluyor.

Yeni iPhone 11 modeli, selefi iPhone XR’a göre bir saat daha uzun pil ömrü vaat ediyor.

Kamera Yetenekleri

Genel olarak iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ile benzer özellikler taşıyan iPhone 11’in diğer modellerden ayrıldığı en önemli özelliklerden biri de kamera. Yeni iPhone Pro modellerinde üç arka kameraya yer verilirken iPhone 11 çift arka kamerayla karşımıza çıkıyor.

Her ikisi de 12 MP çözünürlüklü olan arka kameralardan biri f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana lens biri ise f/2.4 diyafram açıklığına sahip 120 derece geniş açılı lens olma özelliğini taşıyor. Yeni iPhone 11, geniş açılı lensi sayesinde 0.5x’te geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor. Önemli geliştirmelerle birlikte iPhone 11 modeli gece moduna da kavuşuyor ve geceleri çok daha güzel ve aydınlık fotoğraflar elde edebiliyor.

4K’da 60fps videolar çekebilen telefon, Apple’ın belirttiğine göre bugüne kadar bir akıllı telefonda en yüksek video kalitesini sunuyor.

iPhone 11 ile birlikte High-Key Mono adı verilen yeni bir portre modu da ekleniyor. Böylelikle çektiğiniz fotoğraflarda sizin siyah – beyaz, arkaplanınızın ise beyaz kalması sağlanırken sanatsal fotoğraf sonuçlarına ulaşılabiliyor.

Ön kamera geliştirildi

iPhone 11, arka kamerada olduğu gibi ön kamerada da önemli geliştirmeleri beraberinde getiriyor. iPhone 11’in 12 MP çözünürlüğe yükseltilen ön kamerası, tıpkı arka kamerada olduğu gibi çok daha başarılı fotoğraflar çekebiliyor.

Ayrıca ön kamera ilk defa yavaş çekim özelliğine kavuşuyor. Yeni iPhone’lar ile birlikte ön kamerada da ağır çekim video kayıtları yapabiliyor.

Fiyat

iOS 13 ile birlikte gelen yeni iPhone 11’in 64 GB kapasiteli versiyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde 699 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Önümüzdeki birkaç hafta içinde satışta olması beklenen yeni iPhone 11’in Türkiye fiyatı ise henüz bilinmiyor. Türkiye fiyatı belli olduğunda konuyla ilgili detayları sizlere duyuracağız.

Güncel İçerikler