iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Apple, Cupertino’daki Apple Park’ın içinde yer alan Steve Jobs Theatre’da düzenlediği etkinliğinde üç yeni iPhone modeli iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’i duyurdu. Standart iPhone 11 modeli iPhone XR’ın selefi olurken Apple ilk kez isim değişikliğine giderek diğer iki iPhone modeline ‘Pro‘ takısını ekliyor.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max Tasarımı

Her anlamda etkileyici özelliklerle donatılan yeni iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri, daha önceki iPhone modellerindeki tasarım çizgilerini izleyerek ufak tasarım değişiklikleri barındırıyor. iPhone 11 Pro modelleriyle birlikte Apple, dörtgen kamera ünitesi tasarımına geçerken bu kez üç arka kamera konumlandırıyor.

iPhone 11 Pro’da 5.8 inçlik, iPhone 11 Pro Max’te ise 6.5 inçlik OLED Super Retina XDR ekranlara yer veriliyor. Çok canlı ve dinamik görüntü sunan iPhone’lar oyun oynarken veya film izlerken gözünüzü alamayacağınız bir ekran deneyimi sunuyor. HDR10 teknolojisini destekleyen ve 120Hz yenileme hızına sahip olan ekranlar Dolby Atmos desteği sayesinde tiyatro salonuna yakın bir ses performansı da sunuyor.

Space Gray, Silver ve Gold renk seçeneklerini devam ettiren iPhone 11 Pro modellerine yeni Midnight Green (Geceyarısı Yeşili) rengi de ekleniyor.

Teknik Özellikler

eni iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri gücünü Apple’ın yeni Apple A13 Bionic işlemcisinden alıyor. Saniyede 1 trilyon işlem yapabilen A13 Bionic işlemcisi bugüne dek bir akıllı telefonda kullanılan en hızlı işlemci olarak işaret ediliyor. Ayırca A13 Bionic sadece en hızlı işlemci olarak kalmıyor, aynı zamanda en hızlı grafik işlemcisini de barındırıyor. Resmi olmayan bilgilere göre iPhone 11 Pro modelinde 4 GB, iPhone 11 Pro Max modelinde ise 6 GB RAM bulunuyor. Ancak iOS işletim sisteminin donanımla olan uyumluluğu ve işlemcinin gücüyle iPhone’lar için RAM miktarı çok da önem taşımıyor.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri 64 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı depolama alanı seçeneğiyle tüketicilerle buluşuyor.

USB Type-C’den Lightning’e yeni nesil şarj adaptörü

Yeni iPhone modelleriyle birlikte normal USB girişine sahip olan iPhone güç adaptörleri USB Type-C’ye çevriliyor. Her ne kadar daha önce ortaya çıkan iddialar iPhone’larda da USB Type-C girişine yer verileceğini işaret etse de iPhone’lar lightning girişi üzerinden bağlantı kurmaya devam ediyor.

Hızlı şarj kutudan çıkıyor

Daha önceki iPhone X ve iPhone XS modellerinde hızlı şarj özelliğini kullanabilmek için kullanıcıların Type-C girişine sahip adaptörle birlikte Type-C’den Lightning’e USB kablosu satın alması gerekiyordu. Yeni iPhone’larla birlikte kutuda yer verilen yeni nesil şarj adaptörü artık dahili olarak hızlı şarj özelliğini destekliyor.

iPhone 11 Pro modeli, iPhone Xs’e kıyasla dört saat daha uzun pil ömrü sunuyor.

Kamera Yetenekleri

Standart iPhone 11 modelinde çift arka kameraya yer verilirken iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’te üçlü yeni arka ünitesi bulunuyor. Üçü de 12 MP çözünürlüklü olan arka kameralardan biri ana lens olmakla birlikte biri geniş açılı lens ve biri telefoto lens görevi görüyor.

Önemli geliştirmelerle birlikte gece modu özelliği eklenen iPhone 11 modeli geceleri çok daha güzel fotoğraflar elde edebiliyor. 12 MP çözünürlüklü olan arka kameralardan biri f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana lens biri ise f/2.4 diyafram açıklığına sahip 120 derece geniş açılı lens olma özelliğini taşıyor. Üçüncü lens olarak konumlanan telefoto lensin de f/2.0 diyafram açıklığı bulunuyor. Yeni iPhone 11, geniş açılı lensi sayesinde 0.5x’te geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor. Önemli geliştirmelerle birlikte iPhone 11 modeli gece moduna da kavuşuyor ve geceleri çok daha güzel ve aydınlık fotoğraflar elde edebiliyor.

4K’da 60 fps videolar çekebilen iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in hem ana lensinde hem de telefoto lensinde Optik İmaj Sabitleyici bulunuyor. Böylelikle iPhone 11 Pro modelleri gimble kullanıyormuş gibi sarsıntısız ve başarılı videolar çekebiliyor. Telefonlar, bugüne dek en kaliteli video çeken telefonlar olarak konumlanıyor.

iPhone 11 ile birlikte High-Key Mono adı verilen yeni bir portre modu da ekleniyor. Böylelikle çektiğiniz fotoğraflarda sizin siyah – beyaz, arkaplanınızın ise beyaz kalması sağlanırken sanatsal fotoğraf sonuçlarına ulaşılabiliyor.

Ön kamera da geliştirildi

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max, arka kamerada olduğu gibi ön kamerada da önemli geliştirmeleri beraberinde getiriyor. iPhone 11 Pro modellerinin 12 MP çözünürlüklü ön kamerası, tıpkı arka kamerada olduğu gibi geceleri çok daha başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca üç boyutlu derinlik algılama özelliğine sahip kamera çok daha başarılı portre fotoğraflar da elde edebiliyor.

Ön kameraya da slow motion çekim özelliği ekleniyor. Böylelikle iPhone 11 modelleri ön kamerayla da ağır çekim videolar kaydedebiliyor.

Fiyat

Şimdilik resmi olmayan bilgilere göre iOS 13 ile birlikte gelen yeni iPhone 11 Pro’nun 128 GB kapasiteli versiyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde 999 dolardan, iPhone 11 Pro Max’in 128 GB kapasiteli versiyonu ise 1099 dolardan satışa sunulacak.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde satışta olması beklenen yeni iPhone modellerinin Türkiye fiyatı ise henüz bilinmiyor. Türkiye fiyatı belli olduğunda konuyla ilgili detayları sizlere duyuracağız.

Güncel İçerikler