Huawei Mate 30 ailesi 19 Eylül’de tanıtılacak

Son dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin uyguladığı ticari ambargo haberleriyle gündemden düşmeyen teknoloji devi Huawei‘nin yeni akıllı telefonları Mate 30 ailesinin tanıtım tarihi belli oldu. Huawei’nin yeni amiral gemisi modelleri Huawei Mate 30 ve Huawei Mate 30 Pro, 19 Eylül 2019 tarihinde Münih‘te gerçekleştirilecek uluslarası basın lansmanıyla duyurulacak.

Mate ailesinin yeni üyelerine sahne olacak lansman ‘Olasılıkları yeniden düşün’ mottosuyla gerçekleşecek.

Mate 30 ailesinde Google servisleri olmayacak

Huawei Mate 30 modelleri Amerika Birleşik Devletleri’nin ambargo kararından sonra Google servislerinin olmayacağı ilk cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Şu ana kadar görünen o ki, aksi gerçekleşmezse Huawei Mate 30 ve Huawei Mate 30 Pro modellerinde Google Play Store başta olmak üzere birçok uygulaması yer almayacak. Kullanıcılar, uygulamalarını Huawei App Gallery isimli uygulama mağazası üzerinden edinecek.

İlginizi Çekebilir: Huawei’nin yeni işletim sistemi HarmonyOS nedir?

Google servisleri yüklü olmasa da telefonun ticari olmayan tüm geliştiricilere açık kaynak Android sürümüyle birlikte geleceği tahmin ediliyor. Huawei’nin kendi geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemine sahip Mate 30 modellerinin ise ilk kez Çin’de kullanıma sunulacağı ihtimali üzerinde duruluyor.

Huawei’nin merakla beklenen yeni telefonlarıyla ilgili detayları resmi lansmanın hemen ardından egirişim’de sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler