Kurumsal şirketler için eğitim arama motoru: KATALOQ

Kurumsal dünyanın arama motoru olarak adlandırılan KATALOQ, kurumsal şirketlerin çalışanları için sağladığı her türlü eğitim, etkinlik, konuşmacı ve mekan arayışlarına, kısa sürede çözüm bulmayı hedefliyor.

Şirket başına ortalama eğitim bütçesi 2,5 milyon TL olan Türkiye’de şirketler, çalışanları-na kurumsal eğitim için kişi başı 462 TL harcıyor. Her bir çalışan yılda yaklaşık 33,5 saati-ni, yani 3,5 gününü kurumsal eğitimlere ayırıyor. İş süreçlerini dijitale taşıyarak verimli-liklerini arttırmaya çalışmalarına rağmen şirketler, kurumsal eğitim ve etkinlik alternatif-leri başta olmak üzere birçok hizmetle ilgili araştırmalarını ise hala manuel yöntemlerle yapıyor. Araştırmalar sırasında şirket gereklilikleri nedeniyle birden fazla teklif alınması da gerekiyor. Bu ihtiyaca karşılık olarak KATALOQ doğdu.

Kurumsal dünyanın arama motoru

Bu girişim Tezgahçılar kurucusu Burçak Yıldırım ve Kolektif House’un kurucularından Arda Yiğithan Orhan tarafından hayata geçirildi.

KATALOQ, kurumların yeni dijital hafızası olma özelliğini de taşıyor. Kurumsal şirketler çalıştıkları ya da çalışmak istedikleri içerik sağlayacılarla ilgili tüm datayı saklama imkanı buluyor ve diledikleri datayı ekip arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Ayrıca, kurumsal şir-ketlerle çalışmak isteyen içerik ve mekan sağlayıcılar için de kaynak sağlayıcı oluyor. Bu sayede tedarikçilerin pazarlama bütçeleri, zaman ve emek maliyetleri minimuma in-erken, kurumsal şirketlerin harcadıkları efor da azalıyor.

Platform nasıl çalışıyor?

Kurumsal şirketler, içerik ya da mekan sağlayıcıların sayfalarında bulunan “Teklif Al” butonuna basarak; eğitim, etkinlik, danışmanlık ya da organizasyon hizmetleri için on-lardan teklif alıyor. Hizmet veren ve alanlar için yeni bir kanal, kurumsal portföy ile teklif havuzu oluşturulurken; kurumsal eğitim ve etkinlik sağlayıcılara reklam, optimizasyon ve SEO katkısı sağlanıyor.
KATALOQ’un gelir modeli komisyona değil, hizmet sağlayıcıların ödediği aylık üyelik ücretin üzerine kurulu. İçerik talep eden kurumsal şirketler için ise üyelik ücretsiz. KAT-ALOQ üyesi hizmet sağlayıcılar, açılışa özel olarak ilk bir ay herhangi bir ücret ödemiyor.

Güncel İçerikler