Drivee SafeCall: Trafik kazasında hızlı müdahale için ilgili birimlerle iletişime geçen cihaz

Drivee SafeCall, akıllı sensörlerle donatılmış bir telematik cihazdır. Trafik kazası olması durumunda kazayı algılayarak araç içerisi ile otomatik olarak iletişime geçilmesini ve ihtiyaç halinde en yakın acil müdahale ekibine durumun bildirilmesini sağlayan bir IoT cihazdır.

Kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda fonlanmaya başladı.

Kaza sonrası ilk dakikalar “Altın Saat” hayati önem taşımaktadır. Drivee SafeCall ile konum ve kişi bilgisine ulaşan acil müdahale ekibi, yaralıya hızlı ve dedike bir şekilde yardım edebiliyor.

Araç içinde yer alan kişiler bilincini kaybetseler bile sistem otomatik devreye girdiğinden, müdahale ekibi olay yerine hızlıca yönlendirilebilmektedir. Bu aynı zamanda işyeri olarak geçen şirket araçları için acil durum eylem planlaması yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Geniş kapsama alanıyla kesintisiz güvenliğinizi sağlayan Drivee SafeCall, sağlık bilgileriniz ile birlikte çarpışma simülasyonunu anında acil müdahale ekibine iletir. Drivee SafeCall, OTAM çarpışma testine sahip ilk cihazdır. Araç sisteminden bağımsız çalışan bir cihaz olduğundan, aracın garanti kapsamını da etkilememektedir.

Drivee SafeCall cihazı neler yapıyor?

  • Tek Tuşla Yardım: Acil bir durumla (kalp krizi vb. ) karşılaştığınızda SafeCall tuşuna basarak acil durum merkezinin araç içi ile iletişime geçmesi sağlanır ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda acil müdahale ekipleri yönlendirilir.
  • Otomatik Yardım: Kaza anında bilincinizi kaybetmiş olsanızda acil müdahale ekipleri olay yerine otomatik olarak yönlendirilir.
  • Lokasyon Belirleme: Olay yeri tarifi ile zaman kaybetmezsiniz. Böylece acil müdahale ekibi, adres arama ile zaman kaybetmeden olay yerine ulaşır.
  • Bilinçli Müdahale: Önceden alınmış sağlık bilgileriniz doğrultusunda bilinçli bir müdahale imkanı tanır.
  • Kaza Riski Azaltma: Sürüş davranışlarını geliştirme programı ile kaza riskini azaltma imkanı sunar.

Güncel İçerikler